Тож яку паску обрати та скільки вона коштуватиме, аналізував 24 Канал. Ми зібрали найцікавіші варіанти та актуальні ціни, щоб зробити святковий вибір ще простішим.
Дивіться також Ви захочете зʼїсти її негайно: рецепт сирної паски від Ярославського – вона довго буде вологою
Класичні паски: традиції, що надихають
Традиційна паска – це м'яке, духмяне тісто, щедро всіяне родзинками та покрите глазур'ю – саме такий варіант асоціюється у багатьох зі "справжньою" паскою. І не дарма, рецепти цієї випічки плекали покоління українців. Аромат традиційної паски нагадує про тепло рідної домівки та сімейні зустрічі за великоднім столом.
Та у сучасному ритмі життя не завжди є можливість власноруч місити тісто, чекати, поки воно "підійде", слідкувати за температурою та витримувати всі кулінарні тонкощі. І добре, що сьогодні можна знайти паску, яка смакує так, ніби щойно з бабусиної печі.
У "Сільпо" ми знайшли саме такі: класичні, ароматні, з ідеальним співвідношенням родзинок, ванілі й ніжного тіста. Обирайте серед кількох варіантів – ту, яка відтворить ваші великодні спогади або створить нову добру традицію.
Класична паска (100 грамів – 34,99 гривні; 300 грамів – 79,99 гривні; 500 грамів – 129 гривень): справжня класика, яку знають і люблять усі. Пухке тісто, родзинки, глазур і посипка – ідеальний вибір для тих, хто цінує традицію.
Класична паска смакує як в дитинстві / Fozzy Groupe Сільпо
Панетоне (170 грамів – 99 гривень; 400 грамів – 229 гривень; 800 грамів – 399 гривень): для тих, хто шукає щось цікаве, але все ще в межах класичних смаків, радимо звернути увагу на панетоне. Його тісто – пухкіше, ніж у паски, а велика кількість родзинок та цукатів додає природної солодкості. Італійський варіант великодньої випічки стане чудовим доповненням до святкового столу.
Панетоне на заквасці (900 грамів – 449 гривень): виготовлений з особливою технологією тривалого бродіння, цей панетоне має м'яку текстуру та багатий смак. Такий кекс сподобається поціновувачам вишуканої випічки.
Панетоне – святковий смаколик з італійською атмосферою / Fozzy Groupe Сільпо
Паска з рисового борошна (435 грамів – 249 гривень): цей варіант – справжній подарунок для тих, хто не вживає у їжу пшеничного борошна, але не хоче відмовлятися від великодніх традицій.
Сирні паски: ніжність у кожному шматочку
Крім класичних дріжджових пасок, усе більшої популярності набувають сирні – ніжні, кремові, з насиченим вершковим смаком. Завдяки поєднанню кисломолочного сиру, вершкового масла, цукатів, родзинок і ванілі смакують справді святково. Сирна паска – це альтернатива для тих, хто шукає щось особливе, але водночас – глибоко традиційне, адже такі паски теж мають своє місце в українській великодній культурі.
Сирна паска здавна була частиною великоднього кошика в багатьох регіонах України, особливо на заході країни. Готували її з домашнього сиру, прикрашали горішками, цукатами чи вишитими рушниками. Це був символ достатку та сімейного затишку.
Сирна паска з рикотою (670 грамів – 399 гривень): одна з найцікавіших пасок. Кисломолочний сир, рикота і Філадельфія утворюють ідеальну основу для цієї сирної паски. Родзинки, фісташки та сублімована малина додають відтінок свіжості і приємного хрускоту.
Сирна паска з рикотою для справжніх гурманів / Fozzy Groupe Сільпо
Сирна паска з трояндою (915 грамів – 599 гривень): для тих, хто цінує вишукані смаки, ця сирна паска стане справжньою знахідкою. Основу з кисломолочного сиру доповнюють чорний шоколад, фісташки та варення з пелюсток троянди, що створює дивовижний аромат і смак.
Сирна паска з трояндою – окраса великоднього столу / Fozzy Groupe Сільпо
Сирна паска з вишнею (940 грамів – 599 гривень): солодко-кислувата вишня в поєднанні з ніжним кисломолочним сиром – це ідеальне поєднання для святкового столу.
Святкова естетика у кожній деталі / Fozzy Groupe Сільпо
Сирна паска з маком та лимоном (915 грамів – 499 гривень): ця паска – для любителів незвичних поєднань. Мак, лимон і чорний шоколад створюють вишукану симфонію смаків.
Сирна паска з цукатами (900 грамів – 499 гривень): свіжі цитрусові нотки апельсинових цукатів чудово поєднуються з кисломолочним сиром і шоколадом, створюючи легкий і святковий смак.
Як обрати найкращу паску
Щоб обрати ідеальну паску, варто звернути увагу на кілька важливих деталей. Насамперед – склад: чим натуральніші інгредієнти, тим смачнішою й ароматнішою буде випічка. Добра паска має м'яке, повітряне тісто, щедра на родзинки або цукати, з рівномірною глазур`ю і приємним ароматом ванілі чи цитруса.
Також важливо, щоб паска залишалась свіжою навіть наступного дня – це свідчить про якісне тісто й правильне приготування.
Де знайти і яку обрати
У "Сільпо" цього року Найвеликдень. Тому кожен знайде свою ідеальну паску, адже тут її випікають самостійно, з якісних інгредієнтів за перевіреними рецептами, підсолоджуючи любов'ю і турботою.
Асортимент пасок потішить як любителів класичної випічки, так і вибагливих гурманів. Адже тут ви знайдете і традиційну паску, і її сучасну інтерпретацію на заквасці, з глазур'ю з шоколаду чи апельсиновими нотками. Тим, хто надає перевагу легким варіантам паски, варто обрати – спечену на рисовому борошні, а якщо хочеться справжньої гастрономічної цікавинки – спробуйте крафтові варіанти сирної паски з ягідними наповнювачами або з рикотою
Паски не лише смачні, а й виглядають святково – це важливо, коли накриваєш стіл для рідних. Ба більше, паски з "Сільпо" значно доступніші за ціною, ніж у багатьох пекарнях, але при цьому не поступаються за якістю та палітрою смаків.
Обирайте ту, що пасує саме вам, і нехай кожен шматочок стане частиною великоднього настрою. Великдень – це не лише про стіл. Це про спільність, про згадку про рідних, про нові починання та великі світлі сподівання.