Укр Рус
6 вересня, 11:10
4

У Мистецькому арсеналі відбудеться сирний гастрофестиваль ProCheese Awards 2025

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

27 – 28 вересня у Мистецькому арсеналі відбудеться ProCheese Awards 2025 – один із найбільших в Україні фестивалів сирного мистецтва. Відвідувачів чекають фудмаркет і дегустації, розважальні зони та благодійні активності, виступ гурту KADNAY, fashion-показ колекції одягу на сирну тематику та національні конкурси сиру і чизмонгерів.

ProCheese Awards 2025 збере в одному місці українських та міжнародних виробників, професіоналів та поціновувачів сиру, інформує 24 Канал. Протягом 27 – 28 вересня Мистецький арсенал перетвориться на центр популяризації споживання сиру й об’єднає смак, мистецтво та гастрономічні експерименти.

До теми Сири в Україні здорожчають ще більше: споживачі переходять на сирний продукт

ProCheese Awards: що чекає на відвідувачів? 

Серед активностей заплановані дегустації понад 200 видів сиру від українських та закордонних виробників, сирний маркет та фудкорти, майстер-класи від бренд-шефів і експертів, а також дитячі зони із розвагами для наймолодших. 27 вересня для відвідувачів також виступатиме гурт KADNAY.

За словами організаторів, концепцією заходу є розкриття творчих граней через створення сиру та експериментування із ним як об’єктом мистецтва. Тематикою ProCheese Awards 2025 стане поєднання сиру та моди. Зокрема 27 вересня відбудеться fashion-показ колекції одягу на сирну тематику "Cheese Couture" від українських дизайнерів. Натхненні смаком і текстурами сиру, конкурсанти створять власні витвори fashion-мистецтва, а обиратиме переможця колегія суддів – представники зі сфер медіа, культури, дизайну та мистецтва.

Між модою й сиром більше спільного, ніж здається. І там, і там еволюція смаку, текстури, гра зі звичним, щоб створити нове. Як і в моді, у сирі народжуються тенденції – із землі, з традицій, з простого. Шовк, бавовна, молоко – усе це дари природи, що в руках людини стають мистецтвом. І саме фантазія та талант перетворюють їх на витвори, які хочеться носити чи смакувати знову і знову, 
– розповідає Оксана Чернова співзасновниця ProCheese Awards, сирна експертка.

У перший день фестивалю також пройде національний конкурс на найкращий український сир, де українські та запрошені міжнародні експерти обиратимуть переможця серед сотні конкурсантів з різних куточків країни. 

Другого дня відбудеться фінал національного конкурсу за звання найкращого чизмонгера України – учасники створюватимуть метрові сирні плато та ресторанні подачі сиру.

 Тематикою ProCheese Awards 2025 стане поєднання сиру та моди / Фото ProCheese Awards

 

Благодійний партнер фестивалю – фонд Shields Ukraine. Відвідувачі зможуть долучитися до зборів, взяти участь у розіграшах та інтерактивах. Зібрані кошти під час ProCheese Awards 2025 будуть спрямовані на закупку обладнання для оснащення відділу реабілітації одного з медичних центрів Національної Гвардії України. 

Вартість квитка — від 200 до 600 грн.
Для учасників бойових дій вхід безоплатний. 
Більше про фестиваль та квитки – за посиланням.

Довідка: 

  • Уперше захід провели у 2021 році, зібравши понад 2500 відвідувачів та об’єднавши більш як 40 учасників сирного маркету з різних куточків України. Цьогоріч організатори планують залучити понад 4 000 гостей, щоб інтегрувати в суспільство світову культуру споживання сирів та допомогти пізнати Україну через сир.
  • Фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards 2025 організовано компанією Ardis Group за підтримки генерального партнера – бренду свіжих сирів Lel’, ексклюзивного партнера Lactalis Ukraine, представленого брендом Président та швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Programme.
  • Офіційні партнери заходу – торгові марки Bergader, КОМО та CHEESE CLUB, стратегічний партнер – Спілка молочних підприємств України.