Не лише смак, а й подача страви: в Україні провели 30 фестиваль борщу
Десятки рецептів борщу. В містечку Борщів вже втринадцяте влаштували фестиваль головної страви українців.
Найкращі господині міста готували частування до фестивалю. Підготовку розпочали від самого ранку, бо ж об'єми борщу величезні.
Цікаво Єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest оголосив хедлайнерів і дати
На фестиваль також з'їхались господині із довколишніх сіл. Вони готували борщ за рецептами традиційним для їхнього села. За словами кухарів, на казан борщу витратили:
- 10 кілограмів моркви;
- 15 кілограмів буряка;
- 8 кілограмів цибулі;
- чимало м'яса;
- 10 кілограмів фасолі.
Варений на м'ясі та пісний, із салом і пампушками, за полтавським та подільським, галицьким і карпатським рецептом. На фестивалі борщів наварили української традиційної страви на будь-який смак. Є рецепти навіть із риби. Гості фестивалю були в захваті від такого різномаїття.
Борщ для нас – це основна страва, тому ми й започаткували такий фестиваль. Це ситна страва. Колись же ж не готували такого розмаїття їжі, як готують сьогодні – був борщ і була каша,
– розповіла організаторка фестивалю Уляна Пасічник.
Щороку на фестивалі також обирають найсмачніший борщ. Журі звертало увагу не лише на смак, а й на саму подачу страви.
В Україні провели 30 фестиваль борщу: дивіться сюжет 24 каналу