Зміна краєвиду означає, що ми прибули до нового кулінарного закладу. Наступна зупинка - курорт Рібадесела. Тут на нас чекає обід у ресторані San Pelayo. Гостей частують зеленою спаржею з іберійською шинкою та сирним гратіном.
“Ви не можете обійтися без сиру в астурійській кухні. Наш регіон має безліч неперевершених сирів, понад 100 видів. Сир - це частина кожної астурійської страви”, - розповів шеф-кухар ресторану San Pelayo (Іспанія) Мігель Навес.
Наступний делікатес - креветки у смаженій локшині. Їх подають з овочевим песто. Всі перелічені інгредієнти Мігель купує на місцевих ринках.
“Ми беремо продукти притаманні лише цьому регіону і готуємо їх по-сучасному. Наша кухня - легша. Ми поєднуємо класичні рецепти та нові інгредієнти. Наприклад, локшина з креветками та астурійським песто. Це дуже популярне поєднання”, - ділиться секретом шеф-кухар.
Однією з фірмових страв San Pelayo є червоний барбус з картоплею та смаженою цибулею. Доповнює страву соус, в основі якого - паприка, сіль та оливкова олія. Суміш кухар загортає у фольгу і ставить на 45 хвилин у духовку. Готувати червоного барбуса легко. Треба лишень посолити рибу та полити оливковою олією. Рибне філе готують у духовці кілька хвилин. Страву подають зі смаженою цибулею.
“Найкомфортніше я себе почуваю, коли у мене багато роботи. Що більше, то краще. Я люблю відчувати адреналін у крові, коли ресторан переповнений”, - каже Мігель.
Ще один день, ще одна зупинка. Наступного ранку всі знову повертаються на транскантабріко та їдуть до нового ресторану.