Кожна господиня намагається покрасуватися своєю паскою. Ви можете скористатися нагодою піти іншим шляхом та точно опинитися в центрі уваги – із сирною паскою інакше не буває, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

До теми Обов'язкова страва на Великдень: як приготувати цвіклі – знамениті бурячки з хроном

Рецепт сирної паски

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів кисломолочного сиру;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1/2 склянки цукру;
– 150 грамів сметани;
– 1 склянка родзинок.

Приготування:

  1. Сир подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через дрібне сито.
  2. В окремій ємності з'єднуємо сметану з цукровим піском і цю суміш вводимо до підготовленої сирної основи. М'яке вершкове масло додаємо до сирної маси та ретельно збиваємо міксером до пишної текстури.
  3. Попередньо промиті та просушені родзинки акуратно вмішуємо в сирну суміш за допомогою лопатки.
  4. Форму для паски вистилаємо вологою марлевою тканиною, обережно перекладаємо в неї сирну масу, після чого загортаємо краї марлі.
  5. Встановлюємо форму в глибоку миску під прес і поміщаємо в холодильник на 10 – 12 годин, не забуваючи періодично видаляти рідину, що відділяється.
  6. Прикрашаємо на свій смак.

Смачного!

Без молока, кефіру та яєць: як зробити гору оладок з найпростіших інгредієнтів.