Укр Рус
6 січня, 21:33
1

Секрети приготування головної різдвяної страви

Рисова, пшенична, ячмінна, із медом, маком та родзинками. Кутю кожна господиня готує по-своєму.

Сумчанка Ірина готує кутю за незвичайним родинним рецептом. До відвареної пшениці додає не лише традиційні мак, родзинки та горіхи, але й мед та халву. На усі необхідні продукти для куті Ірина витратила 70 гривень. А Катерина готуватиме головну страву Різдва за традиційним рецептом. Господиня вже підрахувала витрати. Обійдеться кутя дешевше — у 50 гривень.

Продавець Юрій розповідає: цьогоріч покупців значно менше, ніж торік. Кожен намагається економити. Тож пропонує сумчанам спеціальні, ощадливі пакунки.

Кутя – обов'язкова страва на різдвяному столі. Вона не лише смачна. Священики кажуть: має цілющу силу.

Дружина священика Анна розповідає про 12 основних страв Святвечора. Зараз — строгий піст, тож їжа на столі повинна бути пісною, варто відмовитися навіть від риби. Розпочинати Святу вечерю потрібно з куті, а вже потім куштувати інші страви.