Найулюбленіша частина курочки: готуємо апетитні страви з філе стегна
Куряче м'ясо – найпопулярніше на наших столах. А особливо – стегно, адже саме з цим інгредієнтом можна з легкістю зробити справжній кулінарний шедевр!
Смачно, соковито, ніжно – епітетів, які описують досвід споживання курячих стегон, можна знайти багато. Усім подобається його смак та хрумка скоринка після запікання, інформує 24 Канал. Однак є нюанс: у "комплекті" до курячих стегон йдуть шкіра та кістки, які не завжди потрібні для наших страв, а витрачати час на їх видалення не завжди є можливість.
До теми Найбільш соковита і ніжна частина курочки: головні переваги м'яса стегна, про які варто знати
Та вихід є – це "Супер Філео", завдяки якому можна взятися до приготування улюбленого м'яса без попередніх маніпуляцій. Потрібно просто відкрити упаковку і починати готувати страву! При цьому руки, як і вся кухня, залишаться чистими, а улюблені страви опиняться на столі швидко та без особливих зусиль.
Виникає питання: а чому ж не купити філе грудки? Відповідь дали самі споживачі у дослідженні від Nielsen, яке провели у січні 2024 року. За словами людей, звичайне куряче філе легко пересушити й воно пасує далеко не у всіх стравах. Натомість "Супер Філео" більш соковите та ніжне за текстурою, тому є більш універсальним. Відбивна, плов, суп – йому можна знайти безліч застосувань.
Важливо: дослідження показало, що філе стегна – найсоковитіша та найніжніша за текстурою частина курочки. При цьому "Супер Філео" – готовий продукт уже без кісточки та шкірки, відтак тут більше м'яса.У цьому легко переконатися! Ось кілька рецептів, які точно доведуть: із "Супер Філео" можна легко створювати кулінарні шедеври.
Філе стегна з овочами, приготовлене на сковорідці-гриль
Час: 25 хвилин
Порцій: 2
Готуємо філе стегна з овочами / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 600 грамів філе стегна "Супер Філео";
– 150 грамів помідорів чері;
– 150 грамів стручкової квасолі;
– 1 болгарський перець;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– сіль та свіжомелений чорний перець до смаку;
– сік з половини лимона.
Приготування:
З'єднайте оливкову олію, сіль, перець та сік з половини лимона у мисці. Замаринуйте філе стегна, добре перемішавши, щоб м’ясо рівномірно просочилося маринадом.
Залиште філе стегна на 15 – 20 хвилин для маринування.
Підготуйте овочі: ретельно промийте їх та поріжте помідори чері навпіл, а болгарський перець – смужками.
Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні. Покладіть мариноване філе стегна та смажте його з обох боків до золотистої скоринки.
За 5 хвилин до готовності філе стегна додайте до нього стручкову квасолю, помідори чері та перець. Смажте овочі 3 – 4 хвилини до готовності.
Подавайте з овочами та улюбленими соусами.
Філе стегна у вершковому соусі зі шпинатом та в’яленими помідорами
Час: 30 хвилин
Порцій: 2
Філе стегна можна запекти у вершковому соусі / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 600 грамів філе стегна "Супер Філео";
– 250 грамів замороженого шпинату;
– 200 грамів вершків (33% жирності);
– 200 грамів в’ялених помідорів;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– сіль і перець на свій смак;
– свіжі трави для прикраси.
Приготування:
Приправте соковите філе стегна сіллю та перцем до смаку.
Розігрійте на пательні оливкову олію на середньому вогні. Додайте куряче філе стегна та обсмажуйте його з обох сторін до золотистої скоринки.
Перекладіть м'ясо на тарілку.
На ту ж пательню додайте вершкове масло та обсмажте дрібно нарізаний часник до золотистого кольору.
Всипте в'ялені помідори та обсмажуйте їх впродовж 2 – 3 хвилин.
Після цього додайте свіжий шпинат та готуйте його доти, поки він не зменшиться в обсязі.
Поверніть куряче філе стегна назад до пательні та додайте вершки. Змішайте все разом та тушкуйте на помірному вогні ще 2 – 3 хвилини, поки соус не стане густим.
Прикрасьте свіжими травами за бажанням і подавайте гарячим.
Паста з вершками та шматочками філе стегна
Час: 35 хвилин
Порцій: 4
Паста буде ще смачнішою із філе стегна і вершковим соусом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 600 грамів шматочків філе стегна "Супер Філео";
– 250 грамів пасти (спагеті, пенне або фарфале);
– 200 мілілітрів вершків (33% жирності);
– 50 грамів твердого сиру (пармезан або гауда);
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– сіль і перець на свій смак.
Приготування:
Приготуйте пасту аль-денте в киплячій солоній воді відповідно до інструкцій на упаковуванні.
Поки паста готується, на пательні розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Викладіть філе стегна і додайте нарізаний часник.
Приправте м’ясо сіллю та перцем до смаку. Смажте філе стегна до готовності та появи золотистої скоринки (8 – 10 хвилин).
Додайте вершки до шматочків філе стегна та добре перемішайте.
Продовжуйте готувати ще 2 – 3 хвилини, поки вершковий соус не стане густішим.
Додайте вершково-курячий соус до пасти та добре перемішайте. Подавайте страву гарячою, посипавши тертим твердим сиром.
Теплий салат із медальйонами з філе стегна
Час: 20 хвилин
Порцій: 2
Спробуйте теплий салат із "Супер Філео" / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 300 грамів медальйонів з філе стегна "Супер Філео";
– 1 упаковка салату мікс;
– 1 грейпфрут;
– 1 огірок;
– 4 столові ложки оливкової олії:
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– сіль, перець до смаку;
– дрібка сушеного часнику;
– прованські трави на свій смак.
Приготування:
Замаринуйте медальйони з філе стегна у соєвому соусі, 1 столовій ложці оливкової олії та спеціях. Відкладіть м’ясо на 10 хвилин.
Салат промийте та викладіть на тарілку.
Огірок наріжте на тонкі слайси, грейпфрут – на шматочки.
Розігрійте пательню та обсмажте на ній медальйони з філе стегна до появи золотистої скоринки.
Викладіть на тарілку листя салату, огірок, грейпфрут, медальйони з філе стегна. Приправте спеціями та полийте оливковою олією.
Смачного!