На святковому столі новорічні салати мають здивувати гостей і додати особливого настрою, повідомляє 24 Канал. Кожен рецепт – це можливість поекспериментувати з кольорами та текстурами.

Не пропустіть Тут навіть гурман знайде щось для себе: 10 салатів з крабових паличок

Салат з оселедцем та яйцем

Час: 30 хвилин
Порцій: 4

Інгредієнти:
– 250 грамів філе солоного оселедця;
– 200 грамів маринованих огірків;
– 4 яйця;
– 300 грамів картоплі;
– 150 грамів моркви;
– 100 грамів консервованої кукурудзи;
– 100 грамів червоної цибулі;
– 150 грамів легкого майонезу;
– 150 грамів вершків 12%;
– спеції: сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Відваріть у "мундирі" картоплю та моркву, почистіть їх і наріжте на кубики.
  2. Зваріть яйця на "круто".
  3. Наріжте огірки кубиками.
  4. Цибулю дрібно нашаткуйте, а оселедець наріжте дрібною соломкою.
  5. Змішайте майонез, вершки, сіль і перець до смаку.
  6. Викладайте інгредієнти шарами на дно миски: дрібно нарізану картоплю, соус, дрібно нарізану моркву, оселедець, соус, цибулю, огірки, кукурудзу та соус.
  7. Очистьте і помийте яйця.
  8. Зверху на салат викладіть терті яйця.
  9. Охолоджуйте салат не менше 5 годин перед подачею.

Салат з індички

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів м'яса індички без шкіри;
– 45 мілілітрів олії для смаження;
– 200 грамів міксу листя салату;
– 180 грамів яблука;
– 80 грамів сушеної журавлини;
– 200 грамів помідорів черрі;
– 45 мілілітрів оливкової олії;
– спеції: сіль, перець, свіжа петрушка, лимонна цедра, чилі, чебрець, приправа для курки – до смаку.

Приготування:

  1. Наріжте м'ясо на невеликі шматочки.
  2. Посипте сіллю, перцем і приправами для курки. Смажте в розігрітій олії. Промийте листя салату і порвіть на дрібніші шматочки, додайте до індички. Помийте помідори та яблука, потім наріжте невеликими кубиками.
  3. Додайте до решти інгредієнтів салату і добре перемішайте. У мисці змішайте оливкову олію з сіллю, перцем, чебрецем, чилі, подрібненою петрушкою та цедрою лимона. Інтенсивно перемішайте.
  4. Полийте салат готовим соусом. Прикрасьте салат сушеною журавлиною.

Теплий салат з язика

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів язика (свинина);
– 1 болгарський перець;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 4 зубчики часнику;.
– 8 помідорів черрі;
– 1 столова ложка олії для смаження;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1/4 перцю чилі (пластівці);
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка солі для варіння язика;
– 1 чайна ложка суміш перців (для варіння язика);
– 2 лаврових листи (для варіння язика).

Приготування:

  1. Язик ретельно промийте під проточною водою.
  2. Помістіть його у каструлю, залийте водою та додайте сіль, суміш перців горошком і лавровий лист.
  3. Доведіть до кипіння, зніміть ложкою накип і варіть на слабкому вогні при закритій кришці 1,5 години до готовності.
  4. Готовий язик помісіть під струмінь холодної води, почистіть і наріжте кружальцями.
  5. Розігрійте сковорідку гриль, влийте олію та викладіть язик.
  6. Очищені перець, цибулю, часник і помідор, крупно наріжте на кубики.
  7. Обсмажте овочі на сковороді-гриль, змащеній олією.
  8. З'єднайте язик і гарячі овочі-гриль.
  9. Для заправки змішайте соєвий соус, оливкову олію, сік лимона і пластівці перцю чилі.
  10. Полийте соусом овочі-гриль і язик.
  11. Подавайте салат відразу теплим.

Норвезький салат з оселедцем

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 300 грамів запеченого буряка;
– 200 грамів вареної картоплі;
– 1 маринований огірок;
– четвертина червоної цибулі;
– половина яблука;
– 200 грамів оселедця;
– 10 грамів зеленої цибулі;
для заправки:
– 2 столові ложки вершкового сиру;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 100 грамів йогурту без наповнювача.

Приготування:

  1. У глибоку тарілку покладіть вершковий сир, негостру гірчицю, оливкову олію і ретельно перемішайте.
  2. Буряк і картоплю почистьте та наріжте невеликими кубиками. Огірок, філе оселедця, почищене яблуко і цибулю теж наріжте кубиками.
  3. Покладіть інгредієнти у тарілку із заправкою, додайте йогурт і перемішайте.
  4. Перед подачею прикрасьте салат подрібненою цибулею.

Салат з сьомги та авокадо

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 100 грамів міксу листя салату;
– 150 грамів копченого лосося;
– 1 маленький авокадо (150 грамів);
– 100 грамів граната;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– 1 чайна ложка меду (15 грамів);
– 1 чайна ложка гірчиці (15 грамів);
– спеції: сіль, перець, лимонний сік – до смаку.

Приготування:

  1. Наріжте копчений лосось невеликими шматочками. Видаліть зерна граната та зважте 100 грамів.
  2. Почистьте авокадо та наріжте кубиками. Помийте салат, обсушіть за потреби та наріжте на дрібніші шматочки.
  3. Викладіть листя салату в миску, додайте авокадо, лосось і посипте зернами граната.
  4. Приготуйте соус: змішайте оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, мед і все ретельно перемішайте.
  5. Приправте сіллю та перцем, ще раз ретельно перемішайте.
  6. Полийте салат готовим соусом.

Салат з бринзою

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів бринзи;
– 3 помідори;
– 1 великий огірок;
– 1 червоний та жовтий солодкі перці;
– половина червоної цибулі;
– чорні оливки без кісточок;
– оливкова олія;
– суміш сухих спецій (базилік, орегано);
– 1 зубчик часнику;
– цедра лимона;
– сіль;
– чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Наріжте всі овочі середніми кубиками, викладіть у глибоку салатницю.
  2. Для заправки змішайте вичавлений зубчик часнику, сухі спеції, олію, цедру лимона, сіль, перець.
  3. Заправте овочі та перемішайте.
  4. Посипте шматочками сиру, оливками та подавайте до столу.

Смачного!