Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що робити, якщо обпекли піднебіння

      Що робити, якщо обпекли піднебіння
      Що робити, якщо обпекли піднебіння / life.pravda.com.ua

      Часто від того, коли люди роблять ковток гарячого напою або намагаються відкусити шматочок піци, страждає піднебіння.

      Як відомо, через споживання гарячої страви чи напою можна отримати опіків першого, другого і третього ступеня, передає Ukrhealth.

      Читайте також: Медик показала, як виглядають легені курця і здорової людини: страхітливе відео

      Опіки першого ступеня є найлегшими і зачіпають зовнішній шар шкіри – епідерміс. Людина отримує почервоніння піднебіння. Опіки другого ступеня впливають на епідерміс і дерму (нижній шар шкіри). Тоді постраждалий відчуває біль, почервоніння, набряк і здуття.

      А от опіки третього ступеня проходять через епідерміс і дерму, шкіра на піднебінні може стати білою або чорною, в деяких випадках може відчуватись оніміння у верхній частині порожнини рота.

      При отриманні опіку організм намагається лікувати це, направляючи білі кров’яні клітини в місце опіку – саме тому часто з’являється набряк. Але якщо опік серйозний, то шкіра у місці ураження буде лущитися або відшаровуватися.

      Є кілька простих правил, як полегшити та прискорити загоєння у верхній частині порожнини рота. Найважливіше – наберіть у рот холодної води – це допоможе охолодити тканину, щоб опік не пішов занадто глибоко.

      Поки гоїтиметься піднебіння – уникайте гарячих страв, напоїв, кислих та твердих продуктів. Для повного загоєння може знадобитися від кількох днів до тижня.

      Якщо відчуття болю не дає вам спокою – варто випити протизапальний, знеболювальний препарат.

      Якщо опік серйозний – обов'язково зверніться до лікаря. Адже це допоможе ефективно полікувати ураження та уникнути інфекцій.

      До слова, китайські вчені з China Kadoorie Biobank радять не пити надто гарячого чаю – він може пошкодити клітини епітелію, чим зробить їх вразливими для інших факторів, що збільшує ризику раку стравоходу.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук