Ці булочки можна подавати не лише в якості смачного додатку до улюблених гарячих напоїв, а навіть на сніданок. Вони поживні, тішать гарним смаком та завжди покращують настрій, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Pysznosci.

Читайте також Смакує як ікра: дешева намазка на бутерброди з оселедця, яка здивує вишуканістю

Рецепт булочок з полуницею

  • Час: 1 година + тісто
  • Порцій: 10 – 12 булочок

Інгредієнти:
дріжджове тісто:
– 25 грамів свіжих дріжджів;
– 130 мілілітрів теплого молока;
– 250 грамів борошна;
– 50 грамів цукру;
– 1 яйце;
– 50 грамів вершкового масла;
начинка:
– 150 грамів полуниці;
– 130 грамів кисломолочного сиру;
– 1 яйце;
– 2 столові ложки цукрової пудри;
– 1 чайна ложка вершкового пудингу;
– молоко для змащування;
крамбл:
– 6 столових ложок пшеничного борошна;
– 35 грамів холодного вершкового масла;
– 3 столові ложки цукру.

Приготування:

  1. Дріжджі розкришуємо та розчиняємо в теплому молоці разом із ложкою цукру та невеликою кількістю борошна. Даємо суміші постояти 10 хвилин.

  2. У великій мисці змішуємо борошно, цукор, яйце та активовані дріжджі. Вливаємо розтоплене вершкове масло й замішуємо м’яке, еластичне тісто. Накриваємо його й залишаємо в теплому місці на 2 години. Тісто має збільшитися в об'ємі щонайменше вдвічі.

  3. Полуницю миємо, обсушуємо й нарізаємо шматочками або тонкими скибочками.

  4. У мисці з’єднуємо кисломолочний сир із яйцем, цукровою пудрою та ванільним пудингом.

  5. Для крихти змішуємо борошно з цукром і додаємо шматочки холодного масла. Перетираємо руками до стану грудочок.

  6. Тісто, що підійшло, ділимо на 10 – 12 однакових частин. Кожну розплющуємо в коржик руками або розкачуємо качалкою, формуючи заглиблення в центрі.

  7. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. У центр кожної булочки кладемо сирну начинку, зверху додаємо шматочки полуниці.

  8. Краї змащуємо молоком за допомогою пензлика, а потім посипаємо крихтою.

  9. Випікаємо булочки в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин до рум’яної скоринки.

  10. За бажанням готові вироби прикрашаємо додатковими шматочками полуниці, крихтами або поливаємо білим шоколадом чи глазурʼю.

Смачного!

Так готують не у всіх ресторанах: рецепт неймовірно смачного плову від Ярославського.