Особливість часникових супів – їх обожнюють усі, тому найкраще готувати їх одразу із запасом, щоб було що залишити у холодильнику на потім. 24 Канал пропонує скористатися рецептом, яким поділився портал Shuba.
Читайте також Кінець одвічній суперечці: що потрібно смажити першим – цибулю чи часник
Рецепт часникового супу
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів курячого стегна з гомілкою;
– 2 літри води;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– 1 солодкий перець;
– 4 картоплини;
– 10 зубчиків часнику;
– 1 лавровий листок;
– 5 грамів майорану;
– гілочка петрушки;
– 100 грамів твердого сиру;
– 40 мілілітрів олії;
– 5 горошин чорного перцю;
– сіль до смаку;
– сухарики для подачі.
Збираєтесь відтворити смак ароматного супу на вечерю? Навіть складні рецепти від шефа стають простішими, якщо готувати з якісних продуктів. Їх можна придбати у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". Окрім цього, "Велетень низьких цін" славиться широким асортиментом товарів українського та іноземного виробництва, тому можна не боятись експериментувати з новими стравами.
Приготування:
- Промиваємо курятину, нарізаємо порційними шматками, перекладаємо у каструлю, заливаємо холодною водою та ставимо на вогонь.
- Доводимо до кипіння, знімаємо піну. Додаємо лавровий лист, перець горошком, підсолюємо. Варимо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин.
- Тим часом очищаємо цибулю та дрібно її шаткуємо.
- Очищаємо болгарський перець, видаляємо серцевину та нарізаємо його маленькими кубиками. Моркву та картоплю також очищаємо, промиваємо й нарізаємо шматочками.
- У сковорідці розігріваємо олію, змішуємо цибулю, моркву та перець. Обсмажуємо до рум’яного кольору, періодично перемішуючи.
- До гарячого бульйону додаємо картоплю та проварюємо 10 хвилин. Потім перекладаємо обсмажені овочі, додаємо майоран та часник, пропущений через прес.
- Досолюємо до смаку і варимо ще 10 хвилин.
- Після приготування розливаємо ароматний суп по тарілках, посипаємо зверху сухариками, натертим сиром і свіжою подрібненою петрушкою.
Смачного!
Пасуватиме до всього: рецепт універсального тіста не пиріжки.