Особливість часникових супів – їх обожнюють усі, тому найкраще готувати їх одразу із запасом, щоб було що залишити у холодильнику на потім. 24 Канал пропонує скористатися рецептом, яким поділився портал Shuba.

Читайте також Кінець одвічній суперечці: що потрібно смажити першим – цибулю чи часник

Рецепт часникового супу

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів курячого стегна з гомілкою;
– 2 літри води;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– 1 солодкий перець;
– 4 картоплини;
– 10 зубчиків часнику;
– 1 лавровий листок;
– 5 грамів майорану;
– гілочка петрушки;
– 100 грамів твердого сиру;
– 40 мілілітрів олії;
– 5 горошин чорного перцю;
– сіль до смаку;
– сухарики для подачі.

Збираєтесь відтворити смак ароматного супу на вечерю? Навіть складні рецепти від шефа стають простішими, якщо готувати з якісних продуктів. Їх можна придбати у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". Окрім цього, "Велетень низьких цін" славиться широким асортиментом товарів українського та іноземного виробництва, тому можна не боятись експериментувати з новими стравами.

Приготування:

  1. Промиваємо курятину, нарізаємо порційними шматками, перекладаємо у каструлю, заливаємо холодною водою та ставимо на вогонь.
  2. Доводимо до кипіння, знімаємо піну. Додаємо лавровий лист, перець горошком, підсолюємо. Варимо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин.
  3. Тим часом очищаємо цибулю та дрібно її шаткуємо.
  4. Очищаємо болгарський перець, видаляємо серцевину та нарізаємо його маленькими кубиками. Моркву та картоплю також очищаємо, промиваємо й нарізаємо шматочками.
  5. У сковорідці розігріваємо олію, змішуємо цибулю, моркву та перець. Обсмажуємо до рум’яного кольору, періодично перемішуючи.
  6. До гарячого бульйону додаємо картоплю та проварюємо 10 хвилин. Потім перекладаємо обсмажені овочі, додаємо майоран та часник, пропущений через прес.
  7. Досолюємо до смаку і варимо ще 10 хвилин.
  8. Після приготування розливаємо ароматний суп по тарілках, посипаємо зверху сухариками, натертим сиром і свіжою подрібненою петрушкою.

Смачного!

Пасуватиме до всього: рецепт універсального тіста не пиріжки.