Вдалий маринад – це основа соковитого та ніжного шашлику. 24 Канал поспілкувався з блогеркою anny.cooking та розпитав, яку основу для маринаду обирати найкраще, щоб мʼясо просто тануло у роті.

До теми Шашлик буде незабутнім: яке мʼясо обрати для походу на природу

Як можна помʼякшити мʼясо?

Помʼякшити мʼясо і зробити його більш соковитим може звичайний майонез (це один з небагатьох випадків, коли я його використовую, і тут він дуже класно виконує свою роль). Я не люблю маринади з вином, кефіром і томатами, – розповіла блогерка.

Також вона додала, що гості завжди хвалять мʼясо, коли вона маринує його в майонезі, цибулі та соєвому соусі.

Як приготувати шашлик на майонезі?

  • Час: 4 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 2 кілограми ошийка;
– 200 мілілітрів майонезу;
– 1 столова ложка солі;
– 1 чайна ложка перцю;
– 1 цибулина;
– спеції до смаку.

Приготування:

  1. Спершу ретельно промийте м’ясо та обсушіть його паперовими рушниками.
  2. Наріжте шматками розміром приблизно 4 – 5 сантиметрів.
  3. Додайте майонез, приправте сіллю й перцем, покладіть нарізану кільцями цибулю.
  4. Залиште маринуватися щонайменше на 4 години, а найкраще – на ніч у холодильнику.
  5. Після цього нанизуйте шматочки свинини на шампури й смажте над гарячими вуглинами, періодично обертаючи, доки м’ясо не стане рум’яним і соковитим.

Смачного!

Що приготувати до шашлику?

  • Гарним рішенням буде зробити биті огірочки у соєвому соусі.
  • Вони готуються за лічені хвилини без зайвих зусиль
  • Ця пікантна закуска ідеально доповнить соковите мʼясо.