Це солодкий і простий напій з регіону Басків в Іспанії, який ідеально підходить для цієї пори року. Як приготувати Калімочо розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok @jamesradford.

Читайте також Не гірше, ніж із магазину: закриваємо домашню "Фанту", яку можна давати дітям безлімітно

Що таке Калімочо?

Баскський напій має історію, що сягає 1920-х років, але широкої популярності в Іспанії він набув лише у 1970-х роках. Його спочатку подавали на фестивалях, щоб покращити смак не надто смачного вина, але згодом він став основним напоєм на світських вечірках.

Щоб приготувати Калімочо, рівні частини червоного вина і коли змішують з льодом. Експерти рекомендують уникати дорогих червоних вин. Сухе іспанське червоне вино, наприклад, Ріоха або Темпранільо, ідеально підійде, оскільки надасть балансу без надмірної солодкості – кола додає достатньо цукру.

Як приготувати коктейль Калімочо?

  • Час: 2 хвилини
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 1/2 склянки червоного сухого вина;
– 1/2 склянки кока-коли;
– 2 – 3 вишні мараскіно;
– лід.

Коктейль Калімочо: дивіться відео

Приготування:

  1. Візьміть келих і насипте туди льоду.
  2. Влийте вино. Тоді кока-колу. За бажанням перемішайте.
  3. Помийте вишні й додайте у склянку. Напій готовий.

Смачного!

Теж варте уваги: шовковиця – сезонний фрукт, який можна використовувати для приготування компоту. Компот із шовковиці відзначається божественним ароматом.