Може звучати дещо незвично, але це дійсно так: малосольні містять чималу кількість корисних елементів. Чим квашені огірки кращі за свіжі – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Glamour.kyiv.ua.

Буде цікаво Вони відомі на всю Європу: закручуємо огірки по-фінськи – насолода у вашій коморі

Чим корисні малосольні огірки?

  • Пробіотики

Завдяки процесу ферментації вміст пробіотиків у квашених огірках зростає в рази. Ці бактерії – найкращі друзі для мікрофлори кишківника.

Скільки часу треба солити огірки?

Дехто споживає малосольні огірки вже через кілька годин, але куди краще буде почекати 2 – 3 дні.

  • Антиоксиданти та вітаміни

В малосольних огірках зберігаються всі антиоксидантні сполуки. Вони борються з вільними радикалами, а ще запускають процеси відновлення клітин.

  • Клітковина

Зі свіжих огірків часто зрізають шкірку, в якій дуже багато клітковини. А дарма, адже клітковина покращує травлення та важлива для імунної системи, здоровʼя і шкіри.

Що приготувати з огірків?

  • Кожному варто спробувати соус реліш, який набирає стрімкої популярності.
  • Це як аджика, але готується з огірків.
  • Цей соус збагатить будь-яку страву.