Щоб курка добре просочилася, дайте їй трохи постояти у маринаді, а вже потім запікайте до золотистого кольору. Як її приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Fajne gotowanie.

Цікаво Зі старого бабусиного блокнота: готуємо соковиті тюфтельки у ніжному соусі

Запечена курка

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– ціла курка;
– 5 столових ложок оливкової олії;
– 1 столова ложка кленового сиропу;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– спеції: сіль, перець, майоран, чебрець – до смаку.

Приготування:

  1. Курку ретельно вимийте, очистіть і обсушіть.
  2. Наколіть м’ясо виделкою, посипте сіллю та поставте в холодильник на годину.
  3. Змішайте олію, лимонний сік та кленовий сироп. Ретельно натріть курку отриманою сумішшю.
  4. Знову помістіть курку в холодильник на годину.
  5. Викладіть м’ясо на деко та запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом півтори години.

У чому секрет: як замаринувати оселедець.