Ця страва навіває спогади про дитинство та сімейні обіди. Вона випробувана часом і, без сумніву, стане вашим фаворитом. 24 Канал пропонує готувати тюфтельки за рецептом порталу Smaker.

До теми Рецепт, що пройшов крізь роки: як приготувати ніжний гуляш

Тюфтельки у соусі

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів фаршу;
– 1 цибулина;
– 2 яйця;
– 1 зубчик часнику;
– 3 столові ложки панірувальних сухарів;
– 250 мілілітрів води або бульйону;
– 1 чайна ложка майорану;
– половина чайної ложки живокосту;
– запашний перець – до смаку;
– лавровий лист – до смаку;
– 100 грамів вершків 30%;
– 2 чайні ложки пшеничного борошна і трохи води;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– трохи олії.

Приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте її на розігрітій сковороді з реп’яховою олією. Покладіть м’ясо у велику миску, додайте обсмажену цибулю, сухарі, майоран, любисток, сіль і перець.
  2. Збийте два яйця та додайте очищений, подрібнений часник. Вимісіть масу до однорідності, щоб усі інгредієнти добре з’єдналися.
  3. Розігрійте на сковороді реп’яхову олію.
  4. Сформуйте з м’ясної маси кульки та обсмажте їх з обох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки.
  5. Коли тефтелі підрум’яняться, залийте їх водою або бульйоном. Додайте запашний перець і лавровий лист.
  6. Накрийте сковороду кришкою та тушкуйте 15 хвилин.
  7. Після цього додайте вершки.
  8. При необхідності досоліть і поперчіть.
  9. Розчиніть борошно в невеликій кількості води та ретельно перемішайте до консистенції густої сметани.
  10. Додайте розведене борошно до фрикадельок і швидко перемішайте, щоб соус загус.

Смачного!

Що приготувати на Новий рік: рецепт салату "Віночок".