Спробуйте приготувати їх за рецептом відомої кулінарки Лілії Цвіт. Такі пиріжки можна і смажити, і запікати.

Варто спробувати Для любителів Шуби та форшмаку: готуємо фантастичне оселедцеве масло

Пиріжки з картоплею та печінкою

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти для опари:
– 500 мілілітрів теплої води;
– 14 грамів сухих дріжджів;
– 2 столові ложки цукру;
– 200 грамів борошна.
Для тіста:
– 600 грамів борошна;
– 90 мілілітрів олії.
Для начинки:
– 500 грамів картоплі;
– 500 грамів курячої печінки;
– 2 цибулі;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Для опари в ледь теплій воді змішайте дріжджі та цукор. Додайте борошно та замісіть тісто, як на млинці. Накрийте рушником і дайте постояти в теплому місці 20 – 40 хвилин.
  2. Коли на опарі з'являться бульбашки, додайте трохи солі та частинами просіяне борошно, замішуючи тісто. Наприкінці додайте олію та добре вимісіть тісто руками протягом 10 – 15 хвилин. Перекладіть тісто на поверхню та вимішуйте ще 5 – 10 хвилин. Воно має не липнути до рук. Перекладіть в миску, змащену олією, накрийте та залиште на 1,5 години.
  3. Тим часом для начинки відваріть до готовності картоплю та помніть. Помиту почищену печінку обсмажте з обох боків на олії. Нарізану цибулю посмажте окремо до золотавого кольору. До картопляного пюре додайте цибулю та подрібнену печінку. Доведіть до смаку сіллю та перцем, перемішайте. За потреби додайте трохи олії.
  4. З тіста зробіть ковбаску та розділіть на рівні невеличкі шматки. Розкачайте кожен шматок приблизно до 2 міліметрів завтовшки, викладіть начинку та скрутіть в рулетик.
  5. Смажте на розігрітій пательні з великою кількістю олії до золотавості. Готові пиріжки викладіть на паперові рушники.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати ідеальні чебуреки.