Вишуканість – одна з візитівок французької кухні, і вони вміють творити її з найпростіших інгредієнтів. 24 Канал пропонує насолодитися смаком дивовижного печива з абрикосом за рецептом порталу Ukr.Media.

Не пропустіть Не страва, а легенда: як приготувати той самий гуцульський банош – від запаху тектимуть слинки

Рецепт печива "Абрикосові хмари"

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
крем:
– 300 мілілітрів молока;
– 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
– 1 яєчний жовток;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка ванільного цукру;
тісто:
– 300 грамів борошна;
– 2 чайні ложки харчової соди;
– 100 грамів цукрової пудри;
– 100 мілілітрів рослинної олії;
– 2 яйця;
– цедра половини лимона;
– 80 грамів консервованих абрикосів.

Приготування:

  1. У невеликій мисці розведіть крохмаль невеликою кількістю холодного молока до повного розчинення без грудочок. В окремий сотейник з товстим дном влийте решту молока, додайте жовток, звичайний і ванільний цукор. Варіть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи.
  2. Щойно маса почне закипати, акуратно влийте розведений крохмаль, продовжуючи мішати. Варіть до загустіння крему.
  3. Перекладіть крем у глибоку миску, накрийте харчовою плівкою "в контакт" і залиште остигати при кімнатній температурі.
  4. У великій мисці змішайте борошно, соду та цукрову пудру.
  5. Додайте яйця, рослинну олію та натерту лимонну цедру. Замісіть туге тісто однорідної консистенції.
  6. Поділіть тісто на дві частини, загорніть кожну у плівку та покладіть у холодильник на 20 хвилин.
  7. Розкачайте одну половину тіста у пласт товщиною близько 7 – 8 міліметрів. Виріжте круглі основи для печива за допомогою формочки.
  8. Викладіть кружечки на деко, застелене пергаментом. У центр кожного покладіть ложку остиглого крему. Додайте зверху кілька шматочків консервованого абрикоса.
  9. Другу половину тіста натріть на великій тертці та посипте крихтою верх майбутніх тістечок.
  10. Випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, приблизно 20 хвилин до легкого зарум’янення.

Смачного!

Його зʼїдають навіть у спеку: рецепт часникового супу з грінками.