Зелені помідори, приготовані у такий спосіб, доповнять м'ясо та рибу та додадуть стравам пікантності, інформує "Смак". Їх смак просто заворожує!

Цікаво Чи потрібно мити капусту перед квашенням: класичний рецепт на 10 кілограмів

Зелені помідори на зиму

  • Час: 14 годин
  • Порцій 8

Інгредієнти:
– 3 кілограми зелених помідорів;
– 1,5 кілограма моркви;
– 1,5 кілограма ріпчастої цибулі;
– 300 грамів рафінованої олії;
– 300 мілілітрів 9%-ного оцту;
– 300 грамів цукру;
– 100 грамів солі;
– 5 горошин чорного перцю;
– 5 лаврових листків.

Приготування:

  1. Ретельно помийте помідори та видаліть плодоніжки.
  2. Розріжте кожен плід на чотири частини. Очищену моркву натріть на великій тертці, додайте до помідорів і перемішайте.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями та змішайте з іншими овочами.
  4. Додайте до них спеції: сіль, цукор, перець і лаврове листя. Залийте все олією та оцтом, залиште маринуватися на 12 годин. Протягом цього часу помідори мають добре просочитися сіллю, цукром і олією.
  5. Після цього перекладіть салат у каструлю й тушкуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин. Для консервації підготуйте невеликі банки об’ємом 500 мілілітрів.
  6. Чисті та стерилізовані банки заповніть гарячим салатом і щільно закрийте кришками.
  7. Важливо вкінці переверніть банки догори дном і накрийте теплим рушником, залиште охолоджуватися при кімнатній температурі.

Це може зіпсувати страву: яких помилок краще уникати при консервації огірків.