Зелені помідори, приготовані у такий спосіб, доповнять м'ясо та рибу та додадуть стравам пікантності, інформує "Смак". Їх смак просто заворожує!
Цікаво Чи потрібно мити капусту перед квашенням: класичний рецепт на 10 кілограмів
Зелені помідори на зиму
- Час: 14 годин
- Порцій 8
Інгредієнти:
– 3 кілограми зелених помідорів;
– 1,5 кілограма моркви;
– 1,5 кілограма ріпчастої цибулі;
– 300 грамів рафінованої олії;
– 300 мілілітрів 9%-ного оцту;
– 300 грамів цукру;
– 100 грамів солі;
– 5 горошин чорного перцю;
– 5 лаврових листків.
Приготування:
- Ретельно помийте помідори та видаліть плодоніжки.
- Розріжте кожен плід на чотири частини. Очищену моркву натріть на великій тертці, додайте до помідорів і перемішайте.
- Ріпчасту цибулю наріжте кільцями та змішайте з іншими овочами.
- Додайте до них спеції: сіль, цукор, перець і лаврове листя. Залийте все олією та оцтом, залиште маринуватися на 12 годин. Протягом цього часу помідори мають добре просочитися сіллю, цукром і олією.
- Після цього перекладіть салат у каструлю й тушкуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин. Для консервації підготуйте невеликі банки об’ємом 500 мілілітрів.
- Чисті та стерилізовані банки заповніть гарячим салатом і щільно закрийте кришками.
- Важливо вкінці переверніть банки догори дном і накрийте теплим рушником, залиште охолоджуватися при кімнатній температурі.
Це може зіпсувати страву: яких помилок краще уникати при консервації огірків.