Манго та горгонзола додають салату з буряка цікавих смакових акцентів. Така страва стане окрасою святкового столу, повідомляє 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.
До теми Неймовірно смачно і вишукано: рецепт салату з руколи
Рецепт салату з буряка
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 буряк;
– 1 манго;
– 1 упаковка суміші салатів;
– 4 столові ложки паростків (наприклад, редиски або броколі);
– 80 грамів сиру горгонзола (або брі чи камамбер);
для соусу:
– 2 столові ложки меду;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки лимонного соку.
Приготування:
- Промийте буряк (не очищаючи), покладіть у каструлю та залийте водою, щоб повністю покрити його. Злегка посоліть. Варіть під кришкою до м’якості.
- Злийте воду, дайте буряку охолонути, а потім очистьте його від шкірки. Для зручності можна зварити більшу кількість буряків і зберігати їх у холодильнику для інших страв.
- Очистьте манго від шкірки, видаліть кісточку та наріжте скибочками.
- Якщо потрібно, промийте салат, обсушіть його та розкладіть на дві тарілки (можна використовувати також листя буряка). Додайте нарізані тонкими скибочками або половинками буряк і манго.
- У центр викладіть паростки та покрийте салат нарізаною кубиками горгонзолою.
- Змішайте інгредієнти для соусу, приправте сіллю та свіжомеленим перцем.
- Полийте салат підготовленим соусом.
Старовинна українська закуска: як приготувати таратуту.