Манго та горгонзола додають салату з буряка цікавих смакових акцентів. Така страва стане окрасою святкового столу, повідомляє 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.

До теми Неймовірно смачно і вишукано: рецепт салату з руколи

Рецепт салату з буряка

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 буряк;
– 1 манго;
– 1 упаковка суміші салатів;
– 4 столові ложки паростків (наприклад, редиски або броколі);
– 80 грамів сиру горгонзола (або брі чи камамбер);
для соусу:
– 2 столові ложки меду;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки лимонного соку.

Приготування:

  1. Промийте буряк (не очищаючи), покладіть у каструлю та залийте водою, щоб повністю покрити його. Злегка посоліть. Варіть під кришкою до м’якості.
  2. Злийте воду, дайте буряку охолонути, а потім очистьте його від шкірки. Для зручності можна зварити більшу кількість буряків і зберігати їх у холодильнику для інших страв.
  3. Очистьте манго від шкірки, видаліть кісточку та наріжте скибочками.
  4. Якщо потрібно, промийте салат, обсушіть його та розкладіть на дві тарілки (можна використовувати також листя буряка). Додайте нарізані тонкими скибочками або половинками буряк і манго.
  5. У центр викладіть паростки та покрийте салат нарізаною кубиками горгонзолою.
  6. Змішайте інгредієнти для соусу, приправте сіллю та свіжомеленим перцем.
  7. Полийте салат підготовленим соусом.

Старовинна українська закуска: як приготувати таратуту.