Якщо ви звикли готувати класичну шарлотку з яблуками, для вас є чудова новина – рецептів цього пирога безліч. Обрати свій улюблений допоможе 24 Канал.
Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря
Шарлотка з яблуками та грушами
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 яблука;
– 3 груші;
– 200 грамів борошна;
– 4 яйця;
– 200 грамів цукру;
– 40 грамів сметани;
– 20 грамів вершкового масла;
– 10 грамів розпушувача.
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте яйця з цукром.
- Збийте їх міксером до утворення пишної піни.
- Додайте до яєчної суміші сметану та ретельно перемішайте.
- В окремій ємності змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Поступово додавайте борошно до яєчної суміші, збиваючи тісто міксером після кожної порції.
- Тісто має бути густим як сметана.
- Підготуйте фрукти – помийте, очистьте від шкірки та насіння, наріжте середніми кубиками.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і вилийте в неї половину тіста.
- Рівномірно розподіліть фруктову начинку по тісту і залийте зверху рештою тіста.
- Злегка покрутіть форму, щоб тісто краще заповнило простір.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до появи золотистої скоринки.
- Перевірте готовність шарлотки дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
- Дайте пирогу охолонути, а потім обережно вийміть його з форми.
Шарлотка на кефірі
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 склянка кефіру;
– 3 яйця;
– 1 склянка цукру;
– 3 великі або 6 маленьких яблук;
– 1 чайна ложка соди (без гірки);
– 2 склянки борошна;
– 2 столові ложки олії (для змащування форми).
Приготування:
- Спочатку підготуйте яблука – краще обрати кисло-солодкий сорт. Половину яблук очистьте й наріжте кубиками, а іншу частину наріжте слайсами, залишаючи шкірку.
- У глибоку миску вбийте 3 яйця та додайте склянку цукру. Збивайте міксером 5 хвилин до пишної консистенції.
- Додайте кефір, а зверху насипте соду – її гасити не потрібно, оскільки вона вступить у реакцію з кефіром.
- Розмішайте все вінчиком.
- Додавайте борошно поступово, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок.
- Тісто ретельно вимішайте до однорідності.
- Форму для випікання застеліть пергаментом і змастіть дно та стінки олією.
- Вилийте половину тіста у форму й рівномірно розподіліть лопаткою. Викладіть на тісто кубики яблук.
- Потім залийте другою половиною тіста.
- Прикрасьте пиріг нарізаними слайсами яблук.
- Випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
- Готовність шарлотки перевірте дерев’яною шпажкою.
Шарлотка без цукру
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 675 грамів яблук;
– 3 курячих яйця (по 55 грамів кожне);
– 70 грамів рисового борошна;
– 50 грамів пшеничного борошна вищого сорту;
– 90 грамів молока 2,5%.
Приготування:
- Змішайте борошно, молоко та яйце, злегка збийте масу.
- Натріть яблуко на крупній тертці та додайте до суміші, ретельно перемішайте.
- Застеліть форму для запікання пергаментом (або використовуйте силіконову форму) і вилийте в неї готову суміш. Поставте в розігріту до 180 – 200 градусів духовку і випікайте 30 – 40 хвилин.
Це така смакота: як приготувати пляцок "Княжа доба".