Цю ароматну страву готували ще за часів польсько-литовського правління. Її можна знайти в численних старовинних кулінарних книгах. Фудблогер hchefd ділиться своїм рецептом таратути.
До теми Голубці з манкою та картоплею: новий смак знайомої страви від учасниці "МастерШеф"
Таратута
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 450 грамів відвареного буряка;
– 100 – 150 грамів квашених огірків;
– 1 невелика червона або біла цибуля;
– 1 столова ложка тертого білого хрону;
– буряковий заквас або відвар від буряка та розсіл з огірків – до смаку;
– 1 столова ложка домашньої пахучої олії.
Як приготувати таратуту: дивіться відео
Приготування:
- Відварений та очищений буряк наріжте на кружальця.
- Квашені огірки та цибулю подрібніть на кубики.
- З'єднайте овочі в одній тарілці.
- Додайте до них хрін.
- Візьміть банку та помістіть туди закуску. Влийте сюди ж розсіл з огірків та буряковий заквас. Зверху додайте олію.
- Помістіть на 1 добу у холодильник.
Дізнайтеся всі деталі: як довго можна зберігати м'ясо у морозилці