Ця страва чудово демонструє велич української кухні. Про те, як із простих продуктів можна створити кулінарний шедевр, розповідає на своїй тікток-сторінці Мирослава Пекарюк. Якщо вам подобається поєднання простоти та неймовірного смаку – тоді обов'язково спробуйте повторити!
До теми Старовинна страва, що стала легендою: варіація велятинської дзями від учасниці "МастерШеф"
Голубці з картоплі
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 маленька капуста;
– 400 грамів картоплі;
– 20 грамів манної крупи;
– 1 цибулина;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка сметани;
– 120 мілілітрів води;
– сіль і перець – до смаку.
Як приготувати голубці з картоплею та манкою: дивіться відео
Приготування:
- У підсолену киплячу воду тонким струмочком додавайте манну крупу, постійно помішуючи, поки вона не загусне. Після цього відставте кашу охолонути.
- Цибулю дрібно наріжте кубиками та підсмажте її на середньому вогні до ледь золотистого кольору. Після цього додайте її до манної каші та ретельно перемішайте.
- Картоплю натріть на дрібній тертці, щоб отримати текстуру, схожу на деруни. Обережно відтисніть крохмаль, що виділився.
- Змішайте картоплю з кашею, додайте сметану, яйце, сіль і перець. Перемішайте до отримання однорідної маси.
- Виріжте качан з капусти. Помістіть її в поліетиленовий пакет і відправте в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Після цього обережно відділіть листя та залиште їх вистигати.
- Кожен капустяний лист розріжте навпіл, видаліть жорстку серединку. Викладіть трохи начинки на кожну половинку та акуратно загорніть у трубочку.
- Начинка може здаватися рідкою, але це нормально – під час приготування вона стане густішою.
- У каструлю на дно викладіть залишки капусти, зверху обережно покладіть голубці. Залийте їх водою, щоб вона покривала більшу частину страви.
- Випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин, потім дайте страві охолонути.
- Після охолодження підсмажте голубці на пательні з олією до появи хрусткої золотистої скоринки. Подавайте разом зі сметаною.
- Найкраще такі голубці смакують на наступний день, коли постоять і просочаться.
Як приготувати палюшки: дізнайтеся простий рецепт.