Після свята завжди залишається чимало їжі. І важливо встигнути її спожити, аби потім не викидати зіпсовані продукти. 24 Канал розповідає, скільки можна зберігати мʼясні страви зі свинини та як найкраще це робити.
Цікаво Це головний тренд соцмереж, адже задоволення подвійне: мʼясна паска на Великдень 2025
Як довго можна зберігати страви зі свинини
Важливо розуміти два моменти: спосіб приготування та матеріал, в якому зберігається продукт. Запечена свинина може стояти у холодильнику до 3 днів, а страви домашнього копчення – від 5 до 7 днів.
Справжня насолода / Фото Freepik
Що стосується ємностей, то найкраще розглядати такі варіанти:
- Пластикові контейнери: перешкоджають витіканню соків, ізолюють від доступу повітря та не дають стороннім запахам проникати в продукти в холодильнику.
- Скляні ємності: так само ефективні, якщо використовувати кришку.
- Вакуумні пакети: їх вважають найкращим варіантом для тривалого зберігання, адже вони мінімізують контакт з повітрям.
Простий, як і все геніальне: салат на Великдень з улюблених інгредієнтів.