Лисички недарма є одними з найпопулярніших грибів українців. Вони не просто смачні, а й прості у приготуванні, що робить їх ідеальним вибором навіть для новачків, розповідає 24 Канал з посиланням на "Факти".
Читайте також Розпочинаємо день з гарного настрою: оригінальні млинці з шинкою, сиром та авокадо
Чи треба варити лисички?
Експерти наголошують: перед смаженням лисички варто обовʼязково відварити. Це дозволить отримати одразу кілька переваг:
- ви позбудетеся шкідливих речовин, які накопичуються в грибах;
- не буде гіркоти;
- ви знищите патогенні мікроорганізми.
Як правильно варити лисички?
- Перед варінням лисички слід добре очистити від землі та піску. Потім ретельно промийте їх під струменем холодної води. Великі гриби краще порізати на менші шматки.
- Складіть гриби у каструлю, залийте холодною водою та додайте по одній чайній ложці солі на кожен літр.
- Після того, як вода закипить, варіть гриби 5 – 7 хвилин на середньому вогні. Обов’язково знімайте піну, яка утворюється на поверхні.
- Після відварювання відкиньте лисички на друшляк, промийте теплою водою та дайте їй повністю стекти.
- Тепер гриби можна смажити.
Точно як на базарі: простий рецепт улюблених чебуреків.


