На щастя, насолодитися улюбленим шоколадним десертом можна буквально будь-коли, якщо мати під рукою правильний рецепт. 24 Канал пропонує зберегти один з них з ТікТок _yanusha.

До теми До пиріжків та піци: універсальне кефірне тісто, яке завжди виходить ідеальним

Як легко приготувати шоколадний пиріг?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
тісто:
– 2 яйця;
– 100 мілілітрів олії;
– 100 грамів цукру;
– 45 грамів какао-порошку;
– 140 мілілітрів кипʼятку (але не одразу після закипання, дайте йому трішки охолонути);
– 125 грамів борошна;
– 8 грамів розпушувача;
сироп:
– 250 грамів молока;
– 70 грамів цукру;
– 40 грамів какао-порошку;
– 20 грамів вершкового масла;
ганаш:
– 130 грамів темного шоколаду;
– 130 мілілітрів вершків (30 – 35%).

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром та олією. Додайте какао і перемішайте.
  2. Влийте кип’яток, ще раз ретельно перемішайте.
  3. Всипте борошно з розпушувачем і замісіть тісто.
  4. Вилийте масу у форму розміром 21 на 21 сантиметр. Випікайте при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
  5. Поки тісто печеться, приготуйте сироп: змішайте всі інгредієнти й доведіть до кипіння.
  6. Дайте випічці постояти 5 – 10 хвилин, перш ніж заливати. Потім залийте гарячим сиропом.
  7. Гарячий пиріг залийте гарячим сиропом.
  8. Через 20 хвилин нанесіть теплий ганаш.
  9. Подавайте десерт ще теплим, він буде чудово смакувати з пломбіром.

Смачного!

Яблучний пиріг може бути не лише смачним, а ще й корисним. Принаймні, з рецептом, яким поділилася Ольга Цибульська, він виходить саме таким.