Однак, часто мандарини бувають кислими. Не розчаровуйтеся, є хороша новина – ось перевірений часом трюк, який перетворить кислі мандарини на солодкі. Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на Добрі Новини.

Читайте також Навіщо протикати яйце голкою перед варінням: кулінарний трюк, про який слід знати

Як перетворити кислі мандарини на солодкі

Експерти зазначають, що основною причиною кислого смаку фруктів часто є недостатній час дозрівання. Однак, вони припускають, що цей процес дозрівання можна прискорити, не виходячи з дому.

Ось, що треба зробити:

  • Найперше треба ретельно промити мандарини під проточною водою, щоб усунути потенційні забруднювачі та хімікати, які могли бути застосовані в процесі вирощування.
  • Далі поставити їх в мікрохвильову піч на максимальну потужність рівно на 30 секунд. Вважається, що цей короткий період нагрівання ініціює прискорений процес дозрівання.
  • Дістати мандарини з печі та залишити їх на кілька хвилин, щоб вони охололи. Як тільки температура стане комфортною, сміливо пробувати.

Водночас експерти застерігають, що після проходження такої специфічної обробки мандарини втратять здатність до тривалого зберігання. Тому рекомендується споживати такі фрукти якнайшвидше.

Цікаво: як і скільки часу варити пельмені, щоб вони не злиплися і не розварилися.