Ця особлива випічка виникла в Апулії, що знаходиться на південному сході Італії, інформує Fajne gotowanie. Найпоширенішою і традиційною начинкою є томатний соус і моцарела, але ви можете обрати улюблені інгредієнти.

Цікаво Хіт сезону: знаменита шарлотка з яблуками на сковороді

Панцеротті

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів пшеничного борошна;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 50 грамів свіжих дріжджів;
– 250 грамів сиру Моцарела;
– 1 помідор;
– 5 столових ложок томатної пасти;
– 1 чайна ложка цукру;
– спеції: сіль, перець, орегано, базилік до смаку.

Приготування:

  1. Розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплої води.
  2. Додайте цукор і перемішайте.
  3. Відставте в тепле місце.
  4. Просійте в миску борошно і сіль.
  5. Додайте дріжджі, що піднялися, приблизно пів склянки води та замісіть тісто руками.
  6. Додайте олію та вимісіть, поки тісто не стане однорідним і еластичним.
  7. Розділіть тісто на 10 частин, сформуйте з нього кульки.
  8. Викладіть їх на деко, застелене папером, накрийте тканиною і дайте піднятися. Вони повинні збільшитися в об’ємі.
  9. Ті, що піднялися, розкачайте. На кожен млинець викладіть томатний соус, шматочок помідора і моцарелу.
  10. Складіть навпіл, щоб утворилися півмісяці, і обережно загніть краї.
  11. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15 – 20 хвилин.

Скористайтеся цими порадами: як приготувати ідеально тісто.