Ще одна особливість омлет – універсальність. Кожен може додати до нього свої улюблені компоненти та довести страву до ідеалу. За основу 24 Канал пропонує брати класичний рецепт, який поділився портал Beszamel.
Читайте також Навіщо купувати у магазині: лікарську ковбасу можна легко приготувати вдома
Рецепт класичного омлету
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 яйця;
– 1–2 столові ложки вершкового масла;
– 1 столова ложка холодної води або молока;
– щіпка солі;
– перець та спеції до смаку.
Приготування:
Розбийте яйця в миску і збийте їх виделкою до однорідності. Додайте молоко або воду, посоліть, поперчіть до смаку і добре перемішайте.
Розігрійте сковороду на повільному вогні, поступово збільшуючи його. Додайте вершкове масло, але не допускайте, щоб воно підрум’янилося. Влийте яєчну суміш на гарячу сковороду.
Готуйте омлет на сильному вогні без кришки, поки краї не почнуть застигати. Обережно переверніть омлет на іншу сторону і смажте ще кілька секунд.
Подавайте готовий омлет із вашою улюбленою начинкою.
Смачного!
Вони доречні навіть на святковому столі: особливі мафіни з картоплі.