Про це спортсмен розповів у коментарі російському телеканалу "Матч ТВ!"

Читайте також: Ще один відомий біатлоніст завершив кар'єру

"Це найгірший сезон за все чотириріччя. Після літнього Чемпіонату Росії я відчув нездужання. Не розумів, що зі мною відбувається. Приїхав додому, відлежався, відновився, але на вкатці знову зліг. Довго лікувався, навіть почав приймати сильні антибіотики. Нічого не допомагало", – підкреслює Шипулін.

За його словами, у цій ситуації вони з тренером вирішили, що треба здати поглиблені аналізи.

"Коли прийшов результат, я з величезними очима побіг до наставника, тому що там все було червоним виділено. Норма вірусів була перевищеною не удвічі, а у сто разів. Ми почали дзвонити лікарям. Виявилося, що це мононуклеоз (гостре вірусне захворювання, яке здебільшого вражає лімфоїдну тканину, де розвиваються лімфоцити – "24"). Було два виходи: або ми лікуємося та зменшуємо навантаження, або будемо працювати за старою програмою. Нічого не стали міняти, так і працювали", – зауважив біатлоніст.

Як підкреслює чемпіон Ігор, на відміну від іноземних спортсменів, у Росії зазвичай не афішують, хворіють на мононуклеоз, відтак у підсумку він перехворів за останній рік чотири рази.

У минулому році ми домовилися з лікарями, що після олімпійського сезону мені потрібно буде півроку відпочити. Скажу так, мій поточний стан здоров'я не дозволяє мені займатися. У мене є певні проблеми. Ми готувалися чотири роки до Ігор на максимумі. Передбачалося, що після Олімпіади я піду зі спорту. Тепер все ускладнилося. Якби від мене зараз почали вимагати відповідь на питання про кар'єру, то я б відповів, що йду. Але я боюся пошкодувати про це через місяць або два. Але і ризикувати своїм здоров'ям я зараз не повинен, мені з цим ще жити. Остаточне рішення я озвучу тільки у вересні-жовтні,
– додав Шипулін.

Нагадаємо, наприкінці березня з’явилася інформація, що через затяжну хворобу має намір завершити кар’єру лідерка жіночої команди України з біатлону Юлія Джима.