Угорська кухня славиться ситністю страв та величезними порціями
Пізнати сповна будь-яку країну, не скуштувавши її національних страв, просто не можливо. Особливо це стосується Угорщини.
Угорці давно славляться своєю гостинністю.
Порції угорських страв завжди великі, а наїдки дуже ситні.
Ще одна характерна риса місцевої кухні - велике розмаїття страв та невичерпна фантазія в їх приготуванні.
При цьому угорці використовують безліч приправ.
Найвідоміша страва - гуляш. Це вміло приготований густий суп, традиції якого сягають корінням ще в кочове минуле угорців.
До шедеврів угорської кухні можна віднести і лангош - коржик з дріжджового тіста, який смажать у киплячій олії.
Потім на нього накладають різноманітні начинки - цибулю, шинку, сир, гриби та багато іншого.
До слова, якщо будете в Будапешті, приділіть увагу не тільки тамтешній кухні, а й купальням та спа-центрам: столицю Угорщини називають бальнеологічною столицею світу.