В Ужгороді виготовили солодку півтораметрову ялинку
Вага ялинки 40 кілограмів. Місцевий кондитер Валентин Штефаньо, який традиційно напередодні свят тішить ласунів своїми витворами, змінив вподобання. Улюблений шоколад поступився місцем карамелі.
“Карамель набагато витонченіший матеріал, ніж шоколад. Він блистить. Він має такі прозорі кольору, він переливається. І ми вирішили, що дійсно таку річ, як ялинка, можна виразити в карамелі і це буде набагато гарніше”, - сказав кондитер Валентин Штефаньо.
Для створення карамельної ялинки знадобилось 40 кілограмів цукру, вода і фарбники. Найважче було працювати над каркасом та оригінальними гілками ялинки. На це кондитер витратив майже увесь день. Найлегше робились ялинкові прикраси - теж виключно із карамелі.
“Матеріал нічим не відрізняється від якогось іншого. Його потрібно відчути, як з ним працювати, витримувати температурний режим обов'язково, щоб її не перегріти, щоб довести до потрібної температури, щоб вона була міцна”, - каже кондитер.
А ще ялинку прикрасять смачні карамельні льодяники, виготовлені за рецептом 1914 року. Солодке різдвяне диво тішитиме відвідувачів одного з торгових закладів міста.
Карамельна ялинка - частина соціального проекту допомоги неповносправним дітям. Гроші, зібрані за неї, підуть на оснащення кількох закладів пандусами.