Готуємо соковите філе стегна за рецептами від українських блогерів

20 травня 2024, 11:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Філе стегна – це універсальне м’ясо, яке вже оцінили українці. З цим продуктом можна приготувати чимало особливих страв, які відзначаться своїм смаком, ароматом і неймовірно ніжною та соковитою текстурою.

Зокрема, у цьому переконались українські блогери, які поділились відеорецептами у мережі. Чому ж варто спробувати філе стегна та що з нього приготувати – розповідаємо у матеріалі Смачно 24.

Варто спробувати Найніжніше та найсоковитіше м'ясо: оригінальні ідеї приготування філе стегна

Переваги філе стегна

Коли мова заходить про покупку курячого м'яса, чимало людей обирають звичайне куряче філе. Та не варто обмежуватись лише ним, адже "Супер Філео" пропонує філе стегна, що може виявитися більш універсальним. Ось кілька причин, чому ця частина курочки заслуговує уваги.

  1. На відміну від звичної курячої грудки, філе стегна містить трохи жиру, що робить його значно соковитішим та ніжнішим. Жир не тільки покращує текстуру м'яса, але й збагачує смак страви, роблячи кожен шматочок неймовірно смачним.


Філе стегна – улюблена частина курочки / Фото "Супер Філео"

  1. Філе стегна від "Супер Філео" не має кісточок та шкірки, що суттєво спрощує підготовчі процеси. Адже все, що треба зробити – це дістати м’ясо з упаковки та почати приготування страв.
  2. "Супер Філео" – це преміум-бренд, який гарантує високу якість своєї продукції. Адже в кожній упаковці – свіже і сертифіковане філе стегна без кістки, яке відповідає всім стандартам якості. Тож, купуючи "Супер Філео", можна бути певними: родина отримає максимум задоволення і користі від страв.



"Супер Філео" – це гарантія смаку та якості / Фото "Супер Філео"

  1. Ще однією великою перевагою філе стегна є простота приготування. Це м'ясо менш схильне до пересушування, тому можна бути спокійними: навіть якщо трохи перетримати його на вогні, страва все одно залишиться соковитою і смачною.

Саме завдяки цим суттєвим перевагам зіркові блогери обирають філе стегна від "Супер Філео" і готують з ним апетитні страви. А що подають на стіл Даша Квіткова, Олексій Крючков та Олена Мандзюк – розповідаємо далі.

Котлетки з філе стегна

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4


Ці котлетки будуть дуже соковитими / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 600 грамів філе стегна "Супер Філео";
– 1 цибуля;
– 1 яйце;
– 1,5 столової ложки борошна;
– олія для смаження;
– спеції до смаку (сіль, перець та копчена паприка);
– свіжа зелень до смаку.

Приготування:

  1. Філе стегна дістаньте з упаковки та наріжте маленькими кубиками.
  2. Цибулю і зелень дрібно нашаткуйте та перемішайте з м’ясом.
  3. Додайте яйце, борошно, спеції та все ретельно перемішайте.
  4. З отриманої маси сформуйте котлетки (їх можна зробити за допомогою ложки або руками).
  5. Розігрійте пательню на середньому вогні та влийте олії.
  6. Покладіть котлетки з філе стегна та смажте їх з обох сторін до золотистої скоринки (упродовж 10 – 15 хвилин).
  7. Після смаження можна відправити котлети в мікрохвильову піч на тушкування. Для цього викладіть котлети в тарілку, додайте туди 50 грамів води і лавровий лист та поставте на розігрів на 5 хвилин. Тоді страва буде ще ніжнішою на смак.
  8. Подавайте котлети з філе стегна з улюбленим гарніром та овочами.

Картопляний пиріг із суперкуркою і броколі

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4


Такий картопляний пиріг сподобається всім / Фото Shutterstock

Інгредієнти для основи:
– 800 грамів запеченої картоплі;
– 3 столові ложки борошна;
– 1 столова ложка олії;
– 1 чайна ложка солі;
для начинки:
– 600 грамів філе стегна "Супер Філео";⠀
– 300 грамів броколі;
– 300 грамів сиру (сулугуні або моцарела для піци);
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 середня цибулина;
– 1 столова ложка масла.

Приготування:

  1. Картоплю ретельно промийте та обсушіть паперовими рушниками. Викладіть її на фольгу, додайте спеції, олію та загорніть. Запікайте 50 хвилин при 190 градусах.
  2. Готову та охолоджену картоплю почистіть і натріть на "грубій" терці. Помістіть її у миску, сюди ж додайте борошно та сіль.
  3. Ретельно змішайте та сформуйте з отриманої маси картопляне тісто.
  4. Форму змастіть маслом, викладіть на неї картопляне тісто та зробіть основу з бортиками, товщиною приблизно 1 сантиметр.
  5. Для начинки візьміть 1 середню цибулю та наріжте на великі шматки.
  6. На пательню покладіть шматок вершкового масла та розігрійте його. Обсмажте цибулю до приємного золотистого кольору.
  7. Філе стегна наріжте на шматочки середнього розміру. Обмажте м’ясо на великому вогні з обох сторін до золотистої скоринки (5 – 7 хвилин).
  8. Броколі розділіть на суцвіття і також обсмажте. На це піде не більше 7 хвилин.
  9. Сир натріть на "грубій" терці.
  10. У великій мисці з’єднайте броколі, готове філе стегна, половину сиру, цибулю та спеції. Ретельно перемішайте начинку.
  11. Викладіть начинку на картопляну основу та розрівняйте її по всій поверхні.
  12. Розігрійте духовку до 180 градусів. Притрусіть зверху пиріг другою половиною сиру. Запікайте страву 40 хвилин.
  13. Вийміть пиріг з духовки та зачекайте, поки він повністю охолоне. Тільки після цього його можна нарізати на порційні шматочки.

Булочки, фаршировані соковитим філе стегна

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4


Ці булочки мають фантастичний вигляд / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 600 грамів філе стегна "Супер Філео";
– 200 грамів печериць;
– 100 грамів твердого сиру;
– 4 булочки (можна використовувати булочки для бургерів);
– 6 помідорів чері;
– олія для смаження;
для соусу:
– 2 столові ложки йогурту;
– 1 столова ложка томатної пасти;
– спеції до смаку (сіль, перець, трави).

Приготування:

  1. Нагрійте пательню та влийте трохи олії. Додайте нарізане філе стегна та обсмажуйте його до золотистої скоринки (до 10 хвилин).
  2. Наріжте помідори та печериці на дрібні кубики.
  3. Всипте печериці до філе стегна та смажте, поки гриби не стануть м'якими (5 – 7 хвилин).
  4. В кінці обсмажування додайте помідори, смажте ще кілька хвилин. Приправте начинку сіллю, перцем та іншими спеціями до смаку.
  5. Змішайте всі інгредієнти для соусу (йогурт, томатну пасту і спеції) до однорідності.
  6. Розріжте булочки навпіл. Використовуючи ложку, злегка вийміть м'якуш з середини, щоб зробити місце для начинки.
  7. Додайте трішки соусу, після чого розкладіть начинку рівномірно всередині кожної булочки.
  8. Полийте приготовленим соусом і посипте сиром.
  9. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте в духовці, розігрітій до 180°C, впродовж 10 – 15 хвилин або до розплавлення сиру та злегка хрусткої скоринки. 

Отже, готувати страви із "Супер Філео" дуже просто. Переконайтесь у цьому самі, відтворивши рецепти від українських блогерів. А переглянути асортимент "Супер Філео", знайти корисні поради і рецепти з філе стегна можна на офіційних сторінках супербренду в інстаграмі, фейсбуці та тіктоці.