Щоб приготувати квашений буряк знадобиться мінімум інгредієнтів та часу. Готуймо за рецептом від Smachno.ua.

Читайте також Розкриють справжній смак Італії: які спеції та приправи найкраще додавати до спагеті

Буряк квашений – рецепт на зиму

  • Час: підготовка – 5 хвилин (без варіння буряка), приготування – 30 хвилин
  • Порції: 3

Інгредієнти:
– буряк – 3 штуки;
– вода – 1 літр;
– сіль – 90 грамів;
– оцет – 100 грамів.

Приготування:

  1. Буряк середньої величини помийте і зваріть до готовності. Потім охолодіть, почистьте і ще раз промийте.
  2. Тоді наріжте варений буряк брусочками завтовшки 10 – 15 міліметрів і щільно укладіть в банки.
  3. Залийте банки з заготовкою холодною заливкою з води, солі та оцту, а зверху покладіть кружок із гнітом. Зберігайте за температури 5 – 10 градусів за Цельсієм.

Буряк квашений буде готовий до вживання через 10 – 12 днів, коли закінчиться ферментація. Головне знімати піну при її утворенні.

Спробуйте і ви: як швидко приготувати смачні малосольні помідори, результат якого можна оцінити вже за 2 доби.