Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як почати здорове харчування: 11 кроків

      2298 Читать новость на русском
      Додайте у раціон фрукти та овочі
      Додайте у раціон фрукти та овочі / unsplash.com

      Збалансоване та правильне харчування допоможе не лише скинути зайву вагу, а й вберегтися від багатьох захворювань, зокрема, серцево-судинних, які є першою причиною смертності в Україні і світі.

      Раціон кожного з нас може відрізнятися залежно від її індивідуальних потреб, стилю життя, рівня фізичної активності, проте основи здорового харчування – досить прості і однакові для кожного. Сайт Центру громадського здоров'я МОЗ України описав прості кроки до правильного харчування.

      1. Вживайте поживну і різноманітну їжу. Нехай у вашому раціоні переважають продукти рослинного походження.

      2. Їжте складні вуглеводи (цільнозернові, крупи) кілька разів на день.

      3. Вживайте щонайменше 400 г фруктів і овочів щодня. Найкращим вибором будуть свіжі, сезонні і місцеві фрукти та овочі.

      4. Індекс тіла повинен бути у межах 18,5 – 25, а підтримувати форму вам допоможе фізична активність.

      Індекс маси тіла дорівнює відношенню маси тіла у кілограмах до росту у квадратних метрах.

      5. Вживання жирів має бути збалансованим. Це не означає, що від них треба повністю відмовитися – жири повинні становити не більше 30% денного раціону. Замінюйте насичені жири ненасиченими.

      Читайте також: 4 жирних продукти, які насправді допомагають схуднути

      6. Замінюйте м’ясо і м’ясні продукти з високим вмістом жиру на бобові, рибу, м’ясо птиці.

      7. Додайте у раціон кефір, йогурт та сири.

      8. Обирайте продукти з низьким вмістом цукру. А от солодкі напої та готову випічку краще взагалі виключити з раціону.

      Читайте також: Вчені назвали серйозну загрозу цукру

      9. Вживайте менше солі. Загальна кількість солі у день не повинна перевищувати одну чайну ложку (5г).

      10. Будьте обережні з алкоголем.

      11. Найкращі варіанти для приготування їжі: запікання, варіння, приготування на пару.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук