Архів
Курси валют
Погода
15°C
25°C 14°C
  • субота
    21°C 13°C
  • неділя
    22°C 11°C
  • понеділок
    24°C 11°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Як почати здорове харчування: 11 кроків

2224 Читать новость на русском
Додайте у раціон фрукти та овочі
Додайте у раціон фрукти та овочі / unsplash.com

Збалансоване та правильне харчування допоможе не лише скинути зайву вагу, а й вберегтися від багатьох захворювань, зокрема, серцево-судинних, які є першою причиною смертності в Україні і світі.

Раціон кожного з нас може відрізнятися залежно від її індивідуальних потреб, стилю життя, рівня фізичної активності, проте основи здорового харчування – досить прості і однакові для кожного. Сайт Центру громадського здоров'я МОЗ України описав прості кроки до правильного харчування.

1. Вживайте поживну і різноманітну їжу. Нехай у вашому раціоні переважають продукти рослинного походження.

2. Їжте складні вуглеводи (цільнозернові, крупи) кілька разів на день.

3. Вживайте щонайменше 400 г фруктів і овочів щодня. Найкращим вибором будуть свіжі, сезонні і місцеві фрукти та овочі.

4. Індекс тіла повинен бути у межах 18,5 – 25, а підтримувати форму вам допоможе фізична активність.

Індекс маси тіла дорівнює відношенню маси тіла у кілограмах до росту у квадратних метрах.

5. Вживання жирів має бути збалансованим. Це не означає, що від них треба повністю відмовитися – жири повинні становити не більше 30% денного раціону. Замінюйте насичені жири ненасиченими.

Читайте також: 4 жирних продукти, які насправді допомагають схуднути

6. Замінюйте м’ясо і м’ясні продукти з високим вмістом жиру на бобові, рибу, м’ясо птиці.

7. Додайте у раціон кефір, йогурт та сири.

8. Обирайте продукти з низьким вмістом цукру. А от солодкі напої та готову випічку краще взагалі виключити з раціону.

Читайте також: Вчені назвали серйозну загрозу цукру

9. Вживайте менше солі. Загальна кількість солі у день не повинна перевищувати одну чайну ложку (5г).

10. Будьте обережні з алкоголем.

11. Найкращі варіанти для приготування їжі: запікання, варіння, приготування на пару.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Вибір редакції

Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук