Пляцки додадуть святкуванню особливого настрою. Тут ви знайдете рецепти, які підійдуть для будь-якого великоднього столу, незалежно від кулінарних уподобань і вмінь.

Цікаво Пасхальний стіл, який всіх здивує креативом

Рецепт київського торта

  • Час: 6 годин
  • Порцій: 4 – 6 (1 – 1,2 кілограма)

Приготування:

  1. Підготуйте круглу форму без дна діаметром 18 сантиметрів для випікання торта.
  2. Горіхи подрібніть в блендері до отримання крупної крихти та змішайте з борошном.
  3. В окремій мисці збийте білки до формування м'якої піни.
  4. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати до отримання стійкої піни (близько 12 хвилин).
  5. Акуратно введіть у білкову масу горіхи з борошном.
  6. Розділіть тісто на три рівні порції. Викладіть першу частину тіста у форму, розрівняйте і зніміть форму. Повторіть цей процес для створення двох інших коржів.
  7. Випікайте коржі в духовці при 100 градусах протягом 3 – 4 годин, важливо випікати всі одночасно, щоб маса не осіла. Після випікання дайте коржам охолонути і обріжте зайве, зберігаючи крихти для декорування торта.
  8. Для крему змішайте в каструлі жовтки, звичайний та ванільний цукор, додайте воду та ретельно перемішайте.
  9. Додайте какао, знову перемішайте до однорідності.
  10. Поставте на маленький вогонь, додайте шоколад і варіть, помішуючи, до перших ознак кипіння.
  11. Зніміть з вогню і охолодіть під харчовою плівкою.
  12. М'яке масло збийте міксером, додаючи по ложці шоколадну масу.
  13. Розділіть крем на дві частини і перекладіть у кондитерський мішок. Зберіть торт, чергуючи коржі з кремом.
  14. Залишки крему використовуйте для змазування верху і боків торта.
  15. Вирівняйте поверхню шпателем та прикрасьте крихтами та горіхами.

Яблучний пляцок

  • Час: 2 години
  • Порції: 8 – 10

Приготування:

  1. Підготуйте форму для випікання.
  2. Борошно просійте, щоб уникнути утворення грудочок, і змішайте його з розпушувачем.
  3. Вершкове масло натріть на грубій тертці та змішайте з борошном. Додайте до суміші жовтки, сметану та цукор, замісіть тісто. Відкладіть третину тіста і покладіть її в морозилку.
  4. Решту тіста розкачайте у формі прямокутника на шарі пергаментного паперу, а потім разом з папером перенесіть у жароміцну форму.
  5. Посипте поверхню манкою.
  6. Яблука очистіть від шкірки та насіння, потім натріть на грубій тертці і засипте цукром, залишіть на кілька хвилин, щоб яблука відпустили сік.
  7. Відіжміть яблука, щоб видалити зайвий сік.
  8. Перекладіть яблука в глибоку миску, додайте манку і добре перемішайте.
  9. Білки збийте до м'яких піків, потім додайте цукор та крохмаль і збийте до отримання стійких піків.
  10. Викладіть яблучну масу на тісто, зверху покладіть білкову суміш. На білки натріть заморожене тісто.
  11. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пляцок протягом 50 – 60 хвилин.
  12. Після випікання накрийте пляцок рушником і дозвольте йому повністю охолонути.
  13. Перед подачею посипте торт цукровою пудрою і наріжте на порційні шматочки.

Смачного!