Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Яким чином паста впливає на здоров’я людей: ви будете здивовані

Італійські вчені довели, що паста корисна для здоров'я серця. Саме вона може бути частиною здорової збалансованої дієти.

Про це пишуть на NetDoctor, передає Новое Время.

Незважаючи на те, що макарони, які входять в склад приготування пасти, можуть викликати зайву вагу, однак у новому дослідженні італійські науковці довели, що вони лише корисно впливають на людський організм.

Читайте також: Чим корисне сало і кому його не можна

Нове дослідження припустило, що макаронні вироби із суміші стандартного борошна з твердих сортів пшениці та цільнозернового борошна, багатого бета-глюканом, може допомогти запобігти серцевим нападам та розвитку серцево-судинних захворювань. Адже бета-глюкан посилює розвиток нових кровоносних судин, які в разі серцевого нападу утворюють "природні обхідні шляхи".

Дослідники з Пізи (Італія) протестували вищевказану теорію на лабораторних мишах, подавши їм пасту перед тим, як викликати зупинку серця. Миші, які з'їли пасту з ячменю, вижили в більшій кількості й отримали менше пошкоджень серця, ніж миші контрольної групи, яким давали нормальні макарони.

Хоч дослідження було не надто гуманним відносно тварин, але професор Вінченцо Ліонетті, який очолював дослідження зазначив, що таке дослідження є дуже важливим для подальшого розвитку дослідження.

Це було вперше, коли утворення "природних обхідних шляхів" було підтримано функціональною їжею, в даному випадку – пастою з бета-глюканом ячменю. Наскільки нам відомо, це перше дослідження, що показує, що стійке дієтичне споживання пасти, збагаченої бета-глюканом, безпечно збільшує коронарні колатералі і знижує смертність,
– розповів автор експерименту.

Таким чином, паста справді може не лише підтримувати здоров’я вашого серця, а й бути частиною здорової збалансованої дієти.

"Вуглеводи можуть допомогти нам відчувати себе енергійними і постачати нам безліч здорових поживних речовин і необхідних волокон – нам просто потрібно переконатися, що ми їмо правильний сорт. Овочі – відмінне джерело, а інша особлива група, яка серйозно ігнорується, – це цільнозернові продукти", – додав інший доктор Саллі Нортон.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук