Такий торт не тільки стане чудовою окрасою геловінського столу, але й порадує своїм смаком любителів шоколадних десертів. Простий рецепт, яким поділилася lehko_gotuvaty, і креативний декор роблять його відмінним вибором для незабутнього святкування.
До теми Жахливе, але страшенно смачне: готуємо печиво "Пальці відьми" – ідеальний десерт на Геловін
Шоколадний торт на Геловін
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Інгредієнти:
для шоколадного коржа:
– 2 яйця;
– 150 грамів цукру;
– ванільний цукор до смаку;
– 125 мілілітрів молока;
– 60 мілілітрів рослинної олії;
– 1 столова ложка оцту;
– 150 грамів борошна;
– 40 грамів какао;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– дрібка солі;
для крему:
– 60 грамів какао;
– 100 грамів цукру;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка ваніліну;
– 20 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 250 мілілітрів молока;
– 15 грамів масла.
для декору:
– білий шоколад до смаку.
Приготування:
- Для приготування бісквіта збийте яйця, ванільний цукор та цукор. Влийте до маси молоко, олію, оцет та продовжуйте збивати.
- Всипте какао, розпушувач, сіль та борошно і знову розмішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте 40 хвилин.
- Коли корж охолоне розділіть його на 3 рівні частини.
- Для приготування крему зєднайте у каструлі з товстим дном сухі інгредієнти та розмішайте.
- Влийте туди молоко та помісіть на плиту. Варіть крем до загустіння. Коли крем загусне вкиньте до нього шматочок масла.
- Для того, щоб отримав особливий декор розтопіть білий шоколад, за допомогою ложки та крихт шоколаду сформуйте привидів.
- Найкраще це робити ложкою на кондитерському коврику. Якщо у вас дома є харчовий маркер, ви можете використати його при оформленні декору.
- Викладіть корж на красиву тарілку і помастіть зверху кремом. Так повторіть зі всіма коржами.
- Задекоруйте зверху привидами та дайте просочитися кілька годин у холодильнику.
Дуже простий рецепт: як приготувати домашнє морозиво.