Це не просто пляцок, а особлива насолода, якою просякнутий кожен шматочок. Він стане чудовим доповненням до святкового столу. Про те, як його приготувати, розповідає 24 Канал з посиланням на "Вголос".

Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Пляцок "Королівський"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 8 жовтків;
– 4 столові ложки цукру;
– 6 столових ложок сметани;
– 50 грамів дріжджів;
– 500 грамів борошна;
– 250 грамів маргарину;
для начинки:
– 8 білків;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів горіхів;
– 200 грамів маку;
– 0,5 літра повидла.

Приготування:

  1. До сметани додайте цукор та подрібнені дріжджі, добре все перемішайте.
  2. Додайте м'який маргарин, жовтки та збийте міксером.
  3. Поступово додаючи просіяне борошно, замісіть м'яке тісто і залиште його в теплому місці на 1 годину.
  4. Для начинки добре промийте мак, залийте його водою і варіть до повного випаровування рідини.
  5. Потім перетріть мак блендером. Подрібніть горіхи за допомогою блендера або м'ясорубки.
  6. Білки збийте з цукром до стійких піків і поділіть на дві частини. Одну частину змішайте з горіхами, іншу – з маком.
  7. Тісто злегка замісіть і розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розділіть ще на три рівні частини. Розкачайте першу частину і викладіть на деко розміром 26 на 26 сантиметрів, сформувавши бортики висотою 2,5 – 3 сантиметри.
  8. Починайте формувати пляцок, викладаючи начинки смугами: спершу смужку горіхової начинки, далі – варення, а потім – смужку макової начинки. На другу частину тіста знову викладайте начинки смугами, починаючи з маку. Для третьої частини тіста викладайте начинку, починаючи з варення. Четвертою частиною тіста накрийте поверхню пляцка.
  9. Залиште в теплому місці на 2 години. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин до готовності.
  10. Готовий пляцок зверху посипте цукровою пудрою.

Дуже смачний борщ: покроковий рецепт.