Цей рецепт полюбляють за простоту та ідеальний смак. Іспанські кулінари як ніхто інший знаються на цьому поєднанні. 24 Канал пропонує почати продуктивний тиждень за рецептом BBC Food.

Цікаво Легкий секрет і найкращий результат: в якому порядку змішувати інгредієнти для ідеальних млинців

Рецепт яєчні Фламенко

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 1 маленька цибулина, нарізана;
– 1 зубчик часнику, подрібнений;
– 80 грамів шинки серрано, нарізаної;
– 1 чайна ложка гарячої копченої паприки;
– кілька помідорів, очищених від шкірки та нарізаних;
– 1 чайна ложка томатного пюре;
– 75 грамів свіжого або замороженого гороху;
– 100 грамів тонкої зеленої квасолі;
– 4 яйця вільного вигулу;
– 12 скибочок чорізо;
– 1 червоний перець, смажений і очищений від шкірки, нарізаний на 8 смужок (або перець із банки);
– сіль – до смаку;
– свіжозмелений чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.

  2. На середньому вогні розігрійте олію у великій сковороді з кришкою, що підходить для духовки, або в неглибокій каструлі.

  3. Готуйте цибулю та часник, поки вони не стануть м'якими, близько 5 – 10 хвилин.

  4. Додайте шинку та паприку і смажте ще 3 хвилини. Потім додайте помідори та томатне пюре, накрийте кришкою та тушкуйте 10 – 15 хвилин, доки помідори не стануть м'якими.

  5. Паралельно доведіть воду до кипіння в каструлі. Додайте горох і квасолю, варіть 3 – 4 хвилини, потім злийте воду і швидко охолодіть під холодною водою. Якщо використовуєте заморожений горох, попереднє варіння не потрібне.

  6. Додайте горох і квасолю до томатного соусу. Вбийте яйця в соус. Викладіть скибочки чорізо та смужки червоного перцю навколо яєць. Приправте сіллю і перцем.

  7. Запікайте в духовці 10 хвилин, або поки білки не затвердіють, а жовтки залишаться м'якими. Перевірте через 8 хвилин. Або готуйте на плиті на середньому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.

  8. Тим часом натріть хліб часником, змастіть олією і обсмажте на сковороді або грилі.

  9. Подавайте страву з грильованим хлібом.

Смачного!

Коли немає часу на сніданок: сендвіч, який подають у ресторанах.