Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      "Золотий" запас коньячних спиртів України зберігається в Одесі

      Історія коньяку бере початок у Франції, а в Україні першими виробляти цей напій стала родина Шустових. Зараз благородні традиції династії продовжує Одеський коньячний завод.

      Майстерність виробництва коньяку тут виточена десятиліттями. Адже завод є найстарішим підприємством коньячної галузі України. І до 1956 року він залишався єдиним виробником напою в країні.

      Його виноградники розташовані у селищі Велика долина під Одесою. Там на тисячі гектарах землі вирощують елітні сорти винограду, з яких згодом виготовляють фірмові коньяки Шустова.

      Одеський завод є підприємством повного циклу виробництва. Тут працюють лише за класичною – шарантською – технологією. Саме у Шаранті – унікальному районі на заході Франції – колись винайшли аламбік – пристрій для дистиляції коньячного спирту. Його конструкція настільки вдала, що от уже кілька століть залишається незмінною. А Шаранта до сьогодні визнана найкращим виробником дистиляційного обладнання у світі.

      На одеському заводі є 16 оригінальних шарантських аламбіків. Усі вони справжні витвори технологічного мистецтва. Кожен аламбік тут має власне ім'я – Наталі, Ніколь, Жулі – так їх назвали французи, які привезли обладнання в Україну.

      Читайте також: Сучасні традиції М. Л. Шустова

      У сезон дистиляції на заводі переганяють до тисячі літрів абсолютного алкоголю на добу. Настоюють спирти традиційно в дубових бочках. Аби коньяк зістарився правильно, йому потрібний контакт з повітрям. Деревина, з якої виготовляють бочки, чудово для цього підходить. Проникаючи в пори дерева, спирт насичується великою кількістю ароматів і смаків.

      У парку заводу більше 15 тисяч бочок різного віку. У них зберігається "золотий" запас коньячних спиртів України. Його вважають найбільшим у СНД. А найстаршому спирту скоро виповниться 50 років.

      Високу майстерність у виробництві коньяку регулярно відзначають за кордоном. 2012 року Європейська бізнес-асамблея визнала завод найкращим коньячним підприємством Європи.

      Одеський завод – це місце, де відчувається нерозривний зв’язок поколінь і цілих династій майстрів, які створюють благородні коньяки Шустова. Адже саме тут – традиції та технології перетворились на справжнє мистецтво.

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук