Індукційна плита від Samsung

Компанія Samsung випустила індукційну плиту NE58H9970WS з віртуальним газовим вогнем. Блакитне полум'я імітують спеціальні світлодіоди, вбудовані у варильну поверхню. Крім візуального ефекту, віртуальний вогонь виконує ще й функцію індикатора, який своєю інтенсивністю показує потужність нагріву.

Новинка має 4 конфорки з оптимізованою віддачею тепла. У Samsung запевняють, що на їхній плиті можна закип'ятити воду у великій каструлі в 2,5 рази швидше, ніж на газовій.

Ще одна особливість — подвійна духовка об'ємом 164 літри. У ній можна одночасно готувати дві страви при різних температурах. Ціна новітньої індукційної плити Samsung – 3700 доларів.

3D-ручка Polyes Q1

Компактний і недорогий конкурент 3D-принтеру. Новоспечена компанія Future Make Technology розробила ручку, з допомогою якої можна "малювати" тривимірні об'єкти.

У ролі "чорнил" ґаджет під назвою Polyes Q1 використовує спеціальні фоточутливі полімери. Вони мають різні кольори та ще й світяться у темряві. Швидкість подачі можна регулювати окремою кнопкою.

При цьому матеріал не потрібно нагрівати, він не має запаху і шкідливих випарів. Такою ручкою можна "малювати" навіть на шкірі.

Polyes Q1 працює від акумулятора, якого вистачає на годину творчості. Передбачений світлодіодний індикатор заряду. Для роботи ручки не потрібне ніяке програмне забезпечення.

Future Make Technology планує невдовзі розпочати кампанію зі збору коштів на "Кікстартері". Там можна буде оформити попереднє замовлення на Polyes Q1 за 59 доларів, а роздрібна ціна становитиме 119 доларів.

Робот Somabar

Персональний електронний бармен. Робот Somabar може зробити будь-який алкогольний коктейль. Достатньо обрати у фірмовому додатку один з 300 напоїв, залити відповідні інгредієнти та підставити бокал. За кілька секунд — все готове.

Наразі розробники готуються запустити Somabar у серійне виробництво. На "Кікстартері" вони вже зібрали понад 120 000 доларів пожертв, при тому, що розраховували на 50 000 доларів. При попередньому замовленні через цей ресурс робот-бармен обійдеться у 399 доларів. На ринку він з'явиться влітку і коштуватиме на 300 доларів дорожче.