Як повідомляють у прес-службі Майдану, було пошкоджено ходову частину, розбито скло та підпалено легкову машину.

"Перебіг подій повністю виключає фактор випадковості і змушує говорити про явний злочинний намір", - йдеться у повідомленні.

Підпал стався близько третьої ночі в одному із дворів місяця.

"Свідки, що проживають на 6-му поверсі почули хлопок на дворі, побачили пожежу і двох молодих людей, які втікали від палаючої машини. Свідки крикнули "що ви робите?", після чого молодики побігли швидше, перечіпляючи інші машини", - описує прес-служба.

Після закінчення мітингу 23 грудня ввечері після 20:00 ця машина стояла неподалік харківського Євромайдану. Вона у цей час не завелася, власники виявили ушкодження ходової частини, викликали таксі і відбуксували машину до вулиці Новоолександрівський, 54а. Автомобіль стояв там усі попередні дні Євромайдану.

Активісти Євромайдану припускають, що підпал машини планувався просто навпроти пам’ятника Шевченку.

"Друга пожежа у центрі міста мала стати фактором залякування для всього міста", - вважають євромайданівці.

Нагадаємо, ввечері 5 грудня, з орендованого харківським Євромайданом мікроавтобуса було викрадено електрогенератор вартістю 13,5 тисяч гривень, а 13 грудня ту саму автівку, вартістю $9600 було спалено.

20 грудня, за словами євромайданівців, "провладні тітушки" атакували Штаб "Євромайдан – Харків": розбили вікна та обмалювали провокативними словами фасад будівлі Штабу.

Заступник голови Харківської обласної організації партії "Батьківщина" Іван Варченко запевняє, що на нього і членів його родини було вчинено замах на вбивство. Він підозрює голову харківської ОДА Михайла Добкіна та мера Харкова Геннадія Кернеса.