"Правий сектор" — у лави армійців?

Як відомо, "Правий Сектор" може вступити до лав Збройних сил України, однак на своїх умовах. До слова, переговори між "Правим Сектором" і Міністерством Оборони досі тривають.

За словами "кіборга", інформація щодо цієї ситуації з’явилась ще тиждень тому, але розголошена була лише 26-го березня.

"До 1-го квітня наказали вийти з зони проведення АТО, тому що згідно з наказу, начебто наказу президента, всі неформалізовані підрозділи, які воюють на передовій, мали б перейти в підпорядкування Нацгвардії або будь-якого профільного відомства", — каже боєць.

Він додав, що повертались би бійці на передову вже у складі інших частин. Також мали би роззброїтись, про це говорив Арсен Аваков.

Хто фінансує "Правий сектор"

"Добровольчий український корпус — це дуже чітка структурована система, бойові батальйоні, вишкільні бази зі своєю інфраструктурою. Командир одного з підрозділів отримує накази від командира Андрія Скупіцького або від Дмитра Яроша. Таких наказів від них не поступало. Тому "Правий сектор" залишається на бойових позиціях", — додав Андрій Шараскін.

Легітимність нам дав народ. Це єдина структура, яка повністю фінансується і утримується народом України,
— наголосив боєць.

Наша влада, мабуть, боїться того, що ми виконуємо накази нашого провідника та командира корпусу. Але всі свої дії ми завжди узгоджували з Генштабом, секторними штабами, з підрозділами військовослужбовців, з якими поруч знаходимося на передовій.

Після підписання мінських угод другої черги, затишшя на передовій було рівно одну добу. Обстріли не припиняються,
— говорить Шараскін.

Потрібно відновити кордони, включно з Кримом і завершити ці конфлікти. Андрій вважає, що народ України консолідується.

Масштабне вторгнення

"Ми не готові до масштабного вторгнення по одній простій причині – вся країна не перебуває у стані війни, не думає військовими категоріями", — вважає боєць з позивним "Богема".

Він додав, що з цим сусідом Україні доведеться жити. Сусіда змінити не вийде, тож потрібно будувати свої відносити таким чином, щоб будувати єдину країну. Це можливо завдяки спільній національній ідеї, зараз поки — це визвольна боротьба.