Ніжний грибний соус та бандуряники, запечені під сирною подушкою, створюють просто фантастичний смак. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок galychynacompany.

Цікаво Секрет ресторанного смаку вдома: неймовірний салат з мідіями

Бандуряники з підливою

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 2 цибулини (1 для бандуряників і 1 для соусу);
– 3 столові ложки борошна;
– 1 яйце;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 250 грамів грибів (печериці, лисички, гливи тощо);
– 5 щедрих столових ложок сметани;
– 50 – 100 мілілітрів води;
– 100 грамів сиру (сулугуні або моцарели);
– сіль, перець, зелень – до смаку.

Приготування:

  1. Розділіть картоплю на дві частини: одну натріть на дрібній терці, іншу на крупній.
  2. Додайте до неї терту цибулю.
  3. Приправте сіллю та перцем до смаку та всипте три столові ложки борошна, одне яйце та перемішайте.
  4. Смажте на олії кілька хвилин з кожного боку до рум'яності.
  5. Викладіть на тарілку та відставте.
  6. Для соусу на маслі обсмажте часник та цибулю до золотистого кольору.
  7. Згодом додайте гриби та спеції до смаку.
  8. Зменшіть вогонь до мінімум, додайте сметану, воду та перемішайте, хвилинку тушкуйте та соус готовий.
  9. В порційні формочки для запікання шарами викладіть бандурники та соус, а зверху натріть сир.
  10. Розігрійте духовку до 180 градусів та запікайте 10 – 15 хвилин до хрусткої скоринки.
  11. За бажанням посипте страву зеленню.

Це так смачно: як приготувати люля-кебаб із яловичини.