Тонкощі використання столових приборів
Якщо ви йдете у вишуканий ресторан, то краще дізнатися про правила столового етикету. Користувачка тіктоку @anna.zuieva зняла цілу відеоінструкцію про те, як правильно користуватися столовими приборами.
Читайте також Гості будуть в захваті: як засервірувати стіл в українському стилі – відео з інструкцією
Якщо ви правша, то ніж потрібно тримати правою рукою. Вказівний палець має розташуватися на початку леза. Виделку потрібно тримати у місці згину також вказівним пальцем.
Викладіть свої прибори хрестиком – знизу ніж, а зверху виделка, – коли будете готові переходити до наступної страви.
Якщо ви тільки-но поїли і відчуваєте, що ще не готові переходити до наступної страви, то розташуйте прибори "будиночком". Так офіціант на бенкеті знатиме, що вам потрібна пауза і не наповнюватиме вашу тарілку. Якщо ви вже закінчили їсти, тоді покладіть виделку та ніж прямо посередині тарілки.
Дивіться відео з інструкцією про використання приборів:
Тепер перейдемо до найцікавішого – як показати, чи сподобалася вам страва. Якщо їжа не смакувала, то розташуйте прибори "будиночком", але при цьому ніж вставте у виделку. Так персонал буде знати, що зі стравою щось не те, і, можливо, варто внести зміни у рецепт. Якщо ж вам усе сподобалося і ви хочете показати свій захват, то покладіть виделку та ніж прямо, але боком.
Як розташувати прибори, коли страва не сподобалася і коли сподобалася / Скриншоти з відео
Сміливо користуйтеся цими правилами, щоб вражати усіх своїми неперевершеними манерами та знанням етикету.