Які продукти зменшать ризик передчасної смерті та хвороб серця

1250 Читать новость на русском
Які продукти зменшують ризик передчасної смерті та хвороб серця
Які продукти зменшують ризик передчасної смерті та хвороб серця / goodfood.com.au

Учені Університету Макмастера (Канада) встановили кількість порцій молочних продуктів, що зменшують ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Про це пише MedicalXpress.

Читайте також: Які продукти можуть спричинити мігрень

У дослідженні взяли участь понад 126 тисяч осіб з 21 країни. За ними спостерігали майже 10 років. За весь час експерименту зареєстрували 7,7 тисячі смертей та 8,5 випадків серцево-судинних захворювань.

Усіх добровольців поділили на 4 групи відповідно до кількості порцій молочних продуктів.

Одна порція молочних продуктів це або стакан молока, або 244 грами йогурту, 15 грамів сиру чи 5 грамів вершкового масла.

Експеримент показав, що ті їв найбільше молочних продуктів (3,2 порції в середньому), зменшили ризик смерті від серцево-судинних захворювань та інших причин на 2,2%, в порівнянні з людьми, які не вживали їх.

За даними вчених, найкориснішою виявилася знежирена молочна продукція (у кількості 2,9 порції), яка знижувала ймовірність передчасної смерті на 1,1%.

Вживання 3 порцій молочних продуктів знижує ризик смерті
Вживання 3 порцій молочних продуктів знижує ризик смерті

Висновок науковців такий: вживання 3 порцій молочних продуктів знижує ризик смерті та серцево-судинних хвороб.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук