Як уникнути псування горіхів – розповіли у блозі Martha Stewart, передає 24 Канал.
Дивіться також Не лимонна кислота, і не сода: неочевидний засіб, який відчистить до блиску ваш чайник
Як правильно зберігати горіхи?
- Зберігайте горіхи у герметичних контейнерах, щоб мінімізувати контакт з повітрям.
- Уникайте вологи, тепла та світла – ці чинники стимулюють розвиток плісняви й псування.
- Тримайте горіхи подалі від продуктів із сильним запахом (наприклад, цибулі або часнику), бо горіхи легко вбирають чужі аромати.
Експерти California Walnuts підкреслюють, що повітря, світло та тепло – це основні "вороги" горіхів. Адже вони пришвидшують процес окислення жирів. Таким чином, гарною ідеєю було б зберігання горіхів у холодильнику чи морозилці.
- У холодильнику термін зберігання горіхів може сягати 4 – 6 місяців.
- У морозилці – до року і більше, за умови герметичного упакування.
Як та де зберігати горіхи / Фото Unsplash
Як розпізнати псування?
- Смак або запах гіркнуть або нагадують "масло чи фарбу".
- Текстура зм'якшується – втрачається хрускіт.
- З'являються плями чи зеленуваті відтінки.
Як швидко почистити волоські горіхи?
Раніше ми писали, що існують лайфхаки, які допоможуть швидко очистити волоські горіхи. Це можна зробити за допомогою гарячої води, яка розм'якшує шкаралупу.
Інші методи включають заморожування, запікання в духовці та використання різних інструментів для розколювання.



