Ще ніколи готувати не було так просто: ідеї рецептів домашнього фастфуду для всієї родини

21 листопада 2024, 10:30
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Коли хочеться чогось смачного, домашній фастфуд може стати чудовим вибором! Прості, але цікаві страви із соковитою курочкою потішать усю родину.

Приготування домашнього фастфуду не лише урізноманітнює щоденне меню, але й робить популярні страви універсальнішими, інформує 24 Канал. Адже це ідеальна можливість поекспериментувати з рецептами, обираючи лише ті інгредієнти, які подобаються.

Буде смачно Ап – і готово: 4 рецепти для смачної вечері за лічені хвилини

Курятина – ідеальний вибір для домашнього фастфуду

Домашній фастфуд – чудова альтернатива доставці, коли хочеться насолодитися улюбленими швидкими стравами, водночас контролюючи якість та свіжість продуктів. Тому варто обирати продукцію топових виробників, як, наприклад, ТМ "Апетитна". Адже це бренд №1 в Україні в категорії свіжомаринованої курочки.

"Апетитна" – це сучасне рішення для простого та швидкого приготування кулінарних шедеврів. Асортимент бренду вражає різноманіттям смаків – від класичних трав і часнику до цікавих гостро-солодких поєднань та фруктових ноток.

Виробник пропонує продукцію на будь-який випадок чи настрій:

  • свіжомариновану курочку, що заслужила довіру та любов мільйонів споживачів, у маринадах, перевірених дегустаціями;
  • формовану продукцію з курятини – котлетки, ковбаски та фрикадельки.

Окрім цього, з "Апетитною" можна не витрачати зайвих сил на приготування смачних страв. Потрібно лише відкрити упаковку, обрати цікавий рецепт та втілити його в життя.

А як легко приготувати улюблений фастфуд вдома, не витрачаючи багато часу, розповідаємо далі.

Чизбургер із картоплею по-селянськи

  • Час: 50 хвилин

  • Порцій: 2

Від цього чизбургера всі будуть в захваті / Фото Shutterstock

Інгредієнти для чизбургера:
– 2 котлети для бургера від бренду "Апетитна";
– 2 булочки бріош;
– 100 грамів твердого сиру;
– 1 червона цибулина;
– 1 огірок;
– масло до смаку;
– листя салату до смаку.
Інгредієнти для картоплі по-селянськи
– 0,5 кілограма картоплі;
 – 50 грамів крохмалю; 
– 0,5 чайної ложки червоного перцю; 
– 0,5 чайної ложки чорного перцю; 
– 1 чайна ложка паприки;
 – 1 чайна ложка солі; 
– олія до смаку. 
Соус
– 4 столові ложки майонезу 72%; 
– 2 столові ложки кетчупу;
 – 1 чайна ложка білого маринованого хрону; 
– пів чайної ложки меленої паприки; 
– 1 зубчик часнику.

Приготування:

  1. Картоплю наріжте слайсами, всипте трохи солі та залийте окропом. Залиште на 20 хвилин.

  2. До крохмалю додайте спеції та ложку солі. З картоплі злийте воду та обваляйте її в суміші з крохмалю та спецій.

  3. Викладіть на деко, застелене фольгою, та полийте олією. Запікайте 25 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів.

  4. Тим часом розріжте булочки навпіл, змастіть їх маслом і підсмажте на пательні до золотистого кольору.

  5. Також обсмажте до готовності котлети. Посипте їх сиром та дайте йому розплавитися.

  6. Змішайте всі інгредієнти для соусу.

  7. На 2 половинки булочки бріош викладіть соус, котлети із сиром, листя салату, кружальця цибулі та огірка. Ще 2 половинки булочки також змастіть соусом та накрийте ними начинку.

  8. Подавайте чизбургери та картоплю гарячими.

Домашня шаурма з курячого шашлику

  • Час: 35 хвилин

  • Порцій: 4

Домашня шаурма має незабутній смак / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка шашлику з м'яса стегна без шкіри "Томат та базилік" від бренду "Апетитна";
– четвертина червоноголової капусти;
– 4 лаваші;
– 6 столових ложок оливкової олії;
– 2 пера зеленої цибулі;
– 1 столова ложка майонезу 72%;
– 1 чайна ложка діжонської гірчиці;
– 1 чайна ложка кетчупу.

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися до 200 градусів.

  2. Нагрійте пательню з олією на середньому вогні. Викладіть шматочки курки та готуйте до золотистості, помішуючи.

  3. Потім перекладіть шашлик на деко та відправте у духовку ще на 10 – 15 хвилин.

  4. Подрібніть зелену цибулю і нашаткуйте капусту.

  5. Вийміть курку з духовки та наріжте її невеликими шматками.

  6. Змішайте майонез, гірчицю та кетчуп.

  7. Викладіть шашлик на лаваш, посипте зеленою цибулею та капустою. Додайте соус та загорніть у рулет, підгортаючи краї.

  8. Обсмажте готову шаурму на сухій сковороді чи на грилі до хрумкої скоринки.

Грецький гірос із курячим шашликом

  • Час: 35 хвилин

  • Порцій: 4

Гірос – улюблена страва греків / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка шашлику з м'яса стегна без шкіри "Томат та базилік" від бренду "Апетитна";
– 60 грамів соусу дзадзикі;
– 4 піти;
– 1 томат;
– пів цибулини;
– 1 столова ложка олії;
– листя салату до смаку.

Приготування:

  1. Поставте пательню на сильний вогонь. Влийте 1 столову ложку олії та викладіть курку. Обсмажте до готовності.

  2. Візьміть піту, змастіть її по центру соусом дзадзикі, покладіть листок салату, нарізаний помідор і кілька скибочок цибулі.

  3. Додайте шматочки курки та згорніть у трубочку. Повторіть те ж саме з іншими пітами.

Запечені курячі крильця із соусом дзадзикі

  • Час: 25 хвилин

  • Порцій: 4

Крильця за цим рецептом будуть дуже смачними / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка крилець "Аперо" у вишневому маринаді від бренду "Апетитна";
– 500 грамів грецького йогурту;
– 1 великий огірок;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 – 2 столові ложки оливкової олії;
– сіль, перець до смаку;
– сік лимона до смаку;
– кріп, м'ята за бажанням.

Приготування:

  1. Курячі крильця викладіть у форму для запікання. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

  2. Тим часом огірок натріть на великій терці та вичавіть з нього зайву рідину.

  3. Додайте грецький йогурт і натріть на дрібній терці часник.

  4. До соусу додайте олію, сіль, перець і лимонний сік.

  5. За бажанням додайте подрібнені кріп та м'яту. Добре перемішайте. Подавайте крильця разом із соусом.

Смачного!

Слідкувати за смачними новинками бренду так само просто, як і їх готувати. Щоб цікава інформація, смачні рецепти та особливі конкурси не пройшли повз, треба лише підписатися на сторінки "Апетитної" в інстаграмі, тіктоці та фейсбуці.