24 Канал розповідає про 4 перевірені рецепти гарнірів, які ТМ "Олейна" підготувала спільно з професійною шеф-кухаркою Ольгою Рябенко. Усі вони легко готуються і гарантовано стануть кулінарними фаворитами!

Читайте також До мʼяса та гарнірів: рецепти небанальних соусів від Ольги Рябенко, які варто заготовити на зиму

За підтримки "Олейна"

Смажені кабачки на зиму

Страву можна їсти як самостійну закуску, додавати до салатів або використовувати як гарнір до м'яса та риби. Смажені кабачки також чудово смакують з хрустким хлібом або тостами.

Завдяки легкому рецепту та улюбленому смаку, знайомому з дитинства, ця заготовка – ідеальний варіант для швидкого перекусу. Якщо шукаєте щось універсальне для свого зимового раціону, страва точно вартує вашої уваги!

Порцій: 3 баночки обʼємом 0,5 літра.

Інгредієнти:

  • 60 мілілітрів ароматної олії "Олейна з травами: томат, часник, базилік";
  • 1,4 кілограма кабачків (приблизно 3 великих штуки);
  • 50 грамів часнику;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1,5 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка на банку яблучного оцту.

Приготування:

  1. Перш за все, потрібно помити і нарізати на кружечки кабачки. Далі поливаємо їх ароматною олією "Олейна з травами: томат, часник та базилік".

  2. Обсмажуємо з обох сторін до золотавого кольору. Найкраще смажити одночасно на двох сковорідках, щоб заощадити час.

  3. Змішуємо подрібнену петрушку та часник з сіллю.

  4. Далі – викладаємо у банки шарами зелень з кабачками. В кожну з них додаємо 1 столову ложку оцту та олії “Олейна з травами: томат, часник та базилік”.

  5. Накриваємо кришками і ставимо в каструлю, застелену рушником.

  6. Вливаємо воду та стерилізуємо з моменту кипіння приблизно 15 – 20 хвилин.

  7. Дістаємо обережно банки та щільно закриваємо.

  8. Після цього їх потрібно перевернути та накрити. Так вони стоятимуть до повного охолодження.

Готово! Соковиті смажені кабачки доповнять будь-яку страву або ж стануть її основою.

Найсмачніше лечо

Лечо – справжній шматочок літа, який ви можете зберегти на зиму у банці. Це ідеальне доповнення до будь-якої страви взимку, коли так хочеться тепла і свіжих літніх смаків.

Інгредієнти:

  • 200 мілілітрів олії "Олейна Традиційна";
  • 2 кілограми солодкого перцю;
  • 2,5 кілограма помідорів;
  • 1 кілограм моркви;
  • 200-300 грамів цукру (до смаку);
  • 300 – 400 грамів яблучного оцту (до смаку);
  • 2 – 3 столові ложки солі.

Приготування:

  1. Гарно промийте всі овочі. Наріжте перець соломкою, помідори зі шкіркою перекрутіть на м’ясорубку, а моркву – натріть на крупну тертку.

  2. Спочатку у великій каструлі варимо помідори та моркву впродовж 30 хвилин.

  3. Далі – додаємо всі інші інгредієнти, зокрема й олію “Олейна Традиційна”. Вона гармонійно об’єднає всі смаки і зробить страву по-особливому м'якою та ніжною.

  4. Варимо ще 20 хвилин. Кислотність та цукор можна регулювати на смак.

  5. Викладаємо лечо у стерилізовані банки та закручуємо кришками.

  6. Наостанок перевертаємо банки догори дном та залишаємо до повного охолодження.

Смачного! Зберігайте та готуйте з любов’ю найсмачніше лечо.

Баклажани в кисло-солодкому соусі

Баклажани в кисло-солодкому соусі – справжній мастхев на кожному столі. Страва поєднує у собі легку гостроту, солодкість і кислинку, що робить її ідеальним вибором як для повсякденного обіду, так і для святкових застіль.

Попри те, що цей гарнір готується легко та швидко, він має особливий, незабутній смак. Баклажани в кисло-солодкому соусі чудово підійдуть як гаряча закуска або додаток до м'ясних і овочевих страв.

Порції: 6 банок по 0,5 літра.

Інгредієнти:

  • 250 мілілітрів олії "Олейна Традиційна";
  • 2, 5 кілограма баклажанів;
  • 1,5 кілограма помідорів;
  • 5 солодких перців;
  • 1 перець чилі;
  • 3 моркви;
  • 1 столова ложка солі;
  • 250 грамів цукру;
  • 230 мілілітрів яблучного оцту;
  • 100 грамів часнику.

Приготування:

  1. Помідори і перець пропустіть через мʼясорубку.

  2. Моркву натріть на крупну тертку.

  3. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет і олію "Олейна Традиційна". Все ретельно перемішайте і варіть ще приблизно 15 хвилин після закипання.

  4. Баклажани наріжте кружечками і залийте водою на 30 хвилин.

  5. Далі викладіть їх в утворений соус і варіть ще хвилин 20.

  6. За 3 хвилин після того, як додали баклажани, доповніть страву подрібненим часником.

  7. Коли гарнір приготується, викладіть у стерилізовані банки, закрутіть, переверніть догори дном і дайте охолонути.

Важливо! Зберігати гарнір слід при кімнатній температурі.

Баклажани в кисло-солодкому соусі за рецептом Ольги Рябенко смакують як у дитинстві. Спробуйте!

Грибна ікра

Ця заготовка – справжній делікатес. Ніжна текстура грибів у поєднанні з ароматними спеціями буквально тане у роті.

Страва чудово смакує з хлібом, тостами або як доповнення до м’ясних та овочевих страв. Приготувавши грибну ікру одного разу, ви точно захочете бачити її на своєму столі частіше!

Порції: 4 банки обʼємом 350 грамів.

Інгредієнти:

  • 100 – 200 мілілітрів олії "Олейна Традиційна";
  • 500 грамів цибулі;
  • 300 грамів моркви;
  • 4 зубчики часнику;
  • чебрець;
  • сіль, перець до смаку;
  • ½ чайної ложки мускатного горіха;
  • 2 – 3 столові ложки яблучного оцту.

Приготування:

  1. Гриби промити та порізати на невеликі шматочки. Якщо обрали лісові, обов'язково відваріть перед приготуванням.

  2. Наріжте цибулю та часник, моркву натріть на крупній тертці.

  3. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте овочі до золотистого кольору.

  4. Додайте гриби та чебрець. Обсмажуйте на середньому вогні до повної готовності овочів.

  5. Далі – пропустіть їх через м’ясорубку або подрібніть у блендері. Посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх.

  6. Складіть отриману ікру у стерилізовані банки.

Зберігайте рецепти і нехай смакує!
Олейна, готуємо з любов'ю!